9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsulul Italiei, convocat în legătură cu transportul românilor decedaţi

Consulul Italiei, convocat în legătură cu transportul românilor decedaţi

Consulul Italiei la Bucureşti a fost convocat, azi, la sediul MAE, pentru clarificări privind modul în care s-a desfăşurat de către firmele italiene de pompe funebre preluarea şi transportul cadavrelor românilor morţi în accidentul de sâmbătă seară de la Rossano, informează mediafax.ro.
Totodată, Consulatul României la Catania şi-a manifestat îngrijorarea pe lângă autorităţile locale italiene faţă de modul în care s-a desfăşurat preluarea şi transportul cadavrelor de la locul accidentului la morga celui mai apropiat spital de către firmele de pompe funebre ajunse la faţa locului, imediat după accident. MAE a procedat la identificarea şi înştiinţarea familiilor victimelor tragicului accident, însă până în acest moment, Consulatul României la Catania a fost contactat doar de către familia unui singur cetăţean român decedat în accident. Oficiul consular român menţine legătura cu familia şi este pregătit să acorde asistenţa consulară conform procedurilor în vigoare în aceste situaţii.
De asemenea, din informaţiile primite de la Carabinierii din Rossano, alte două familii au ajuns la faţa locului.
Şase cetăţeni români, trei bărbaţi şi trei femei, lucrători sezonieri la cules de citrice, au decedat sâmbătă seara într-un accident petrecut în sudul Italiei când un microbuz în care aceştia se aflau a încercat să treacă linia de cale ferată în apropiere de oraşul Rossano, fiind lovit în plin de un tren.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS