19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSindicaliştii de la TAROM ameninţă cu declanşarea grevei generale

Sindicaliştii de la TAROM ameninţă cu declanşarea grevei generale

Sindicatul National Tehnic TAROM (SNTT) ar putea declanşa mişcări sindicale de amploare, care ar putea culmina cu declararea grevei generale, prin oprirea tuturor zborurilor, din cauza situaţiei „fară ieșire” în care se află compania, informează NewsIn. Reprezentanţii sindicatului prezintă, prin intermediul unui comunicat, poziţia SNTT faţă de actuala situaţie de la TAROM, după ce a tăcut până acum, cu intenţia de a „acorda şase luni de respiro noului guvern”. Astfel, potrivit sindicatului, TAROM nu trebuie monitorizată de FMI, neavând bani alocați de la buget. Sindicaliştii mai spun că, în prezent, Consiliul de Administratie este alcătuit „din persoane care nu au avut contacte cu vreo compania aeriană decât ca simpli pasageri, cu toate că, potrivit articolului 28 al OG 109/2011, „Consiliul de administrație sa fie format din persoane care să aiba experiență de administare/management, în domeniul de activitate – aviație”.

De asemenea, SNTT susţine că nu este de acord cu numirea unor manageri privaţi străini, având în vedere că „sunt destui oameni pricepuţi în rândul românilor” și că a înaintat o listă la Ministerul Transporturilor cu astfel de oameni. Sindicatul consideră nelegală și nejustificată hotarîrrea CA de a semna contractul de mandat cu cei doi manageri străini, fără ca aceştia să prezinte un program de restructurare și redresare, program care a fost solicitat ulterior, la trei luni dupa semnarea contractului.

Totodată, sindicatul atrage atenţia asupra faptului că Direcţia Tehnică TAROM are personalul îmbătrânit, iar în următorii doi ani se vor pensiona peste 60% dintre ei, şi, cu toate acestea, „conducerea TAROM nu aplică nici o măsură de prevenire”. SNTT subliniază că, „având în vedere situația fară ieșire în care TAROM se afundă datorită celor expuse mai sus, sindicatul este ferm hotărât să declanșeze mișcări sindicale de amploare având sprijinul Federaţiilor Internaţionale la care sunt afiliaţi, până la declararea grevei generale, prin oprirea tuturor zborurilor”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS