15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateElectrocasnice contra... deşeuri electrice

Electrocasnice contra… deşeuri electrice

35 de craioveni care au predat zilele trecute deşeuri electrice la punctele de colectare special amenajate în oraş au avut ieri ocazia să câştige, prin tragere la sorţi, zece fiare de călcat, zece cafetiere, zece cuptoare cu microunde, trei frigidere şi două maşini de spălat

Primăria Craiova, în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Reciclare ROREC și SC Salubritate Craiova SRL, a organizat, pe 2 şi 3 noiembrie, o campanie de colectare a deşeurilor de echipamente electrice, intitulată „Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!“. Obiectivul acestei campanii a fost de a limita aruncarea acestor deşeuri împreună cu gunoiul menajer, astfel încât ele să nu mai ia drumul gropilor de gunoi. În acest sens, în incinta a 19 instituţii şcolare pe raza municipiului Craiova au fost amenajate puncte de colectare, unde au fost preluate, vineri şi sâmbătă, aparatele electrice şi electrocasnice vechi sau defecte.
Pentru aparatele electrocasnice mari depuse în aceste locuri, cetăţenii au primit cupoane valorice în valoare de 20 de lei (pentru maşini de spălat rufe şi vase, uscătoare de haine, aparate de aer condiţionat complete) sau de 40 de lei (pentru combine, vitrine şi lăzi frigorifice, frigidere şi congelatoare complete). Cei care s-au considerat mai norocoşi au renunţat la aceste tichete valorice, optând să participe la o tragere la sorţi, la care s-au putut câştiga zece fiare de călcat, zece cafetiere, zece cuptoare cu microunde, trei frigidere şi două maşini de spălat.

14 tone de deşeuri

Peste 300 de craioveni au optat să participe la această tragere la sorţi, care a avut loc ieri la Primăria Craiova, în prezenţa reprezentantului local al ROREC, Dan Burciu. Voluntarii au extras din urnă numele celor 35 de câştigători, care urmează să fie anunţaţi în cursul acestei săptămâni să-şi ridice premiile de la Primăria Craiova. Unul dintre norocoşi – Victoriţa Vlăduţ (foto – stânga) – se afla chiar în sală, asistând la tragerea la sorţi în momentul în care a aflat că a devenit fericita posesoare a unui cuptor cu microunde.
Din partea municipalităţii a fost prezentă la această acţiune viceprimarul Cristina Calangiu, care a salutat „această iniţiativă care a avut ca scop atât colectarea de deşeuri, cât şi o schimbare de mentalitate – de a-i face pe cetăţeni să respecte mediul înconjurător“, menţionând cu această ocazie că, în urma acţiunii de la sfârşitul săptămânii trecute, s-au adunat de la cetăţeni peste 14 tone de deşeuri electrice şi electrocasnice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS