9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomii protestează în Capitală

Romii protestează în Capitală

Sute de romi vor protesta astăzi în Capitală, fiind nemulţumiţi de lipsa de interes şi acţiune a autorităţilor pentru integrarea romilor. Protestul are loc în contextul în care doi miniştri francezi Manuel Valls şi Bernard Cazeneuve vin în România ca să discute problema romilor si să negocieze condiţiile în care aceştia vor fi expulzaţi din Franţa.
Preşedintele Alianţei Civice Democrate a Romilor, Marian Daragiu, a precizat pentru MEDIAFAX că protestul are scopul de a atrage atenţia Guvernului României că nu se poate sesiza în problema romilor doar atunci când cineva îl trage de mânecă.
Acesta a precizat că toate guvernele de până acum au luat doar măsuri populiste care nu au făcut altceva decât să menţină dependenţa romilor de sistemul de protecţie socială, făcând din această categorie „o masă uşor de manipulat”.
În opinia sa, Partida romilor şi ANR sunt doar „nişte instrumente” în mâna Guvernului şi nu face decât să menţină dependeţa romilor de sistemul de protecţie socială. Pe de altă parte, preşedintele Alianţei Civice Democrate a Romilor (ACDR) a catalogat ca „rasistă” afirmaţia ministrului francez de interne, Manuel Valls, potrivit căreia Franţa „nu poate primi toată mizeria din lume şi din Europa”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS