17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţiştii mehedinţeni, pe urmele unui agresor

Poliţiştii mehedinţeni, pe urmele unui agresor

Zeci de jandarmi și polițiști au fost mobilizați, duminică, în comuna Breznița de Ocol, din județul Mehedinți, în urma unui scandal izbucnit de mai multe zile între familiile de etnie romă. Scandalul între familiile de romi a luat amploare după ce un bărbat a fost bătut, joi, într-un service auto, iar sâmbătă seara, o rudă de-a bărbatului a fost lovită cu un topor, în timp ce se afla într-o spălătorie auto. Peste 50 de romi au venit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin pentru a fi alături de bărbatul rănit. Romii au susținut că îşi vor face singuri dreptate în cazul în care agresorul nu va ajunge după gratii. „
Reprezentanții poliției spun că au încercat o mediere între cele două tabere, dar fără succes. „Este vorba de un conflict care a avut loc în urmă cu trei săptămâni între o persoană din Turnu Severin, care a avut o altercaţie minoră cu o doamnă din Brezniţa de Ocol. De aici în mod paradoxal s-a ajuns la un conflict mai mare degenerând în acte de violenţă. Noi ne-am deplasat cu operativitate la faţa locului imediat ce am fost sesizaţi, am încercat să facem o mediere între cele două părţi (…) S-au făcut şi percheziţii în urma acestui eveniment, persoana respectivă se sustrage, este căutată de noi împreună cu colegii de la crimă organizată, cu serviciul de intervenţie rapidă. În momentul în care va fi găsită vom încerca să luăm o măsură de reţinere şi propunere de arestare preventivă pentru fapta comisă”, a precizat comisarul şef de la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Mehedinţi, Marin Ciobotea.
Ofiţerii de la Serviciul pentru Combaterea Criminalităţii Organizate Mehedinţi au efectuat sâmbătă seară două percheziţii la imobilele deţinute de bărbatul căutat de autorități, ocazie cu care au fost descoperite 25 grame de cannabis, un cântar, o râşniţă de tocat drogurile şi alte substanţe care urmează să fie analizate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS