9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎncepe admiterea la facultate

Începe admiterea la facultate

Facultăţile din cadrul Universităţii din Craiova şi-au deschis porţile, începând de ieri, pentru absolvenţii dornici să urmeze cursurile universitare. În perioada 4 – 31 iulie, cele 11 facultăţi ale Universităţii din Craiova desfăşoară admiterea pentru anul I, anul universitar 2012 – 2013, pentru ciclul I, studii universitare de licenţă la cele 55 de domenii şi 105 specializări. Cei interesaţi pot vedea astăzi oferta educaţională la sediul Universităţii, iar în zilele următoare, la sediul facultăţii pentru care optează. Tot aici, aceştia îşi vor depune şi dosarele de înscriere. În acest an şcolar, candidaţii au la dispoziţie 2.841 de locuri la buget, la taxă – 2.894, la învăţământ la distanţă – 705, iar învăţământ cu frecvenţă redusă – 200 de locuri.
      
Acte necesare

Absolvenţii care au optat pentru una dintre facultăţile craiovene trebuie să se prezinte la sediul acesteia cu dosarul de înscriere. Acesta trebuie să cuprindă obligatoriu următoarele acte: fişă-tip de înscriere; diploma de bacalaureat sau diploma echivalentă cu aceasta, în original sau copie legalizată sau adeverinţă (în cazul liceelor care nu au eliberat diplomele pentru promoţia 2012); certificatul de naştere, în copie legalizată; diploma de olimpic, în copie, numai pentru candidaţii care se înscriu ca olimpici; adeverinţă medicală-tip, din care să rezulte că este apt pentru facultatea la care candidează; trei fotografii tip buletin de identitate; B.I. sau C.I. – în copie; chitanţă de plată a taxei de înscriere la concursul de admitere. În cazul în care potenţialii studenţi solicită scutire de taxă, trebuie să aducă o copie legalizată după certificatele de deces ale părinţilor (în cazul celor orfani de ambii părinţi); adeverinţă de la casa de copii (în cazul celor aflaţi în această situaţie); adeverinţă din care să rezulte calitatea de personal didactic, în activitate, a susţinătorilor legali sau adeverinţă din care să rezulte calitatea de personal încadrat în Universitatea din Craiova pentru susţinătorii legali ai candidatului.

Taxe

Cei care se înscriu la facultate trebuie să plătească şi o taxă de înscriere. Aceasta este de 100 de lei, iar la Facultatea de Drept este 150 de lei. Dacă absolvenţii se înscriu în cadrul aceleiaşi facultăţi la mai multe domenii, vor plăti încă 20 de lei pentru fiecare domeniu. În cazul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative, pentru al doilea domeniu se mai plăteşte suma de 75 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS