16.7 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNu daţi morcovi iepurilor!

Nu daţi morcovi iepurilor!

Dacă aţi ales ca animal de companie un iepuraş şi obişnuiţi să îl hrăniţi cu morcovi, poate ar fi bine să regândiţi planul de alimentaţie al acestuia. Reprezentanţii Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor din Marea Britanie au atras atenţia asupra faptului că morcovii conţin foarte mult zahăr, fapt ce îi face periculoşi pentru sănătatea iepurilor, prin urmare au recomandat limitarea consumului acestei legume. Reprezentanţii asociaţiei au relevat faptul că, dorind
să-şi răsfeţe animăluţele, stăpânii le fac mai mult rău decât bine, dându-le prea mulţi morcovi şi stimulând astfel îngrăşarea excesivă. Experţii în nutriţia animalelor spun că iepurii trebuie hrăniţi cu morcovi doar din când în când şi numai la ocazii speciale, pentru a evita eventualele efecte negative pe care zahărul le poate avea asupra siluetei urecheaţilor.
Un studiu realizat de o echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Bristol a arătat faptul că morcovii nu sunt cel mai bun aliment pentru iepuri, aceste legume fiind responsabile pentru o serie de probleme dentare şi de digestie care afectează animăluţele de casă. De asemenea, cercetătorii au constatat că nici lăptuca nu este o mâncare potrivită pentru urecheaţi, întrucât frunzele fermentează în stomacul animalelor, provocând flatulenţă şi probleme digestive care le pot pune viaţa în pericol. „Foarte mulţi proprietari de iepuri îşi hrănesc animalele cu morcovi pentru că asta mănâncă Bugs Bunny. Nu este o alegere înţeleaptă, Bugs Bunny este un desen animat. Toţi stăpânii de iepuri de casă trebuie să ţină cont de faptul că iepurii sălbatici se hrănesc cu iarbă şi fân pentru a supravieţui, nu găsesc morcovi pe toate drumurile“, a explicat un reprezentant al asociaţiei britanice în momentul în care a făcut publice rezultatele studiului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS