6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎncă o şansă de angajare

Încă o şansă de angajare

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă mai au la dispoziţie o zi pentru a participa la cea de-a doua ediţie a târgului de joburi Zilele Carierei. Evenimentul, organizat de AIESEC în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Craiova, se desfăşoară în perioada 30 și 31 martie, între orele 10.00 – 17.00, în foaierul Teatrului Naţional „Marin Sorescu“. „Zilele Carierei 2012 este conceput ca un târg de joburi unde sunt prezente 22 de companii de la nivel local la nivel naţional şi chiar internaţional. Scopul acestui eveniment este de a dezvolta economia locală prin dinamizarea forţei de muncă prin punerea în interacţiune directă a companiilor cu potenţiali viitori angajaţi“, a declarat Irina Simulescu, membru AIESEC, unul dintre organizatori, care a explicat că la eveniment sunt aşteptate toate categoriile de persoane.

Locuri de muncă variate

Printre companiile prezente la eveniment se numără: Obiettivo Lavoro, Lugera & Makler, Kirchhoff Automotive, Popeci SA, IAC Group, LIDL, Manpower sau ACCES Oltenia. „Locurile de muncă oferite sunt în special în domeniul comercial, tehnic sau IT, însă avem şi ONG-uri şi instituţii care oferă cursuri de formare profesională de dezvoltarea unor competenţe lingvistice sau de stagii de practică în străinătate“, a adăugat Irina Simulescu. Kirchhoff Automotive angajează operator logistică, operatori roboți industriali, inspector calitate, stivuitorist, process engineer, warehouse coordinator. Lidl angajează adjunct magazin Craiova, şef magazin Bucureşti şi şef vânzări pentru sediul din Chiajna. Prezent la eveniment, Internaţional Automotive Components  (IAC) selectează CV-uri pentru sute de locuri de muncă. „Recrutăm pentru noua fabrică din Balş, unde vor fi 400 de angajaţi. Căutăm atât specialişti, cât şi muncitori. Absolvenţii, la rândul lor, au şanse de angajare. De altfel, vrem să luăm şi pe perioada verii studenţi să lucreze cu noi sau pentru proiect. Suntem deschişi către ei“, a declarat Andreea Popa, manager resurse umane IAC.

Şansă de angajare pentru studenţi şi tineri absolvenţi

Absolvenţii au şanse de angajare dacă se adresează firmelor de recrutare. „Avem posturi atât pentru persoane cu studii medii, cât şi pentru calificaţi şi persoane cu studii superioare. Cei interesaţi pot să depună CV-uri direct la noi sau pe site-ul nostru. Odată CV-urile depuse, acestea rămân în baza de date“, a declarat Sorin Diulescu, directorul filialei craiovene a Manpower. Afirmaţia a fost susţinută şi de reprezentanţii altor firme de selecţie a forţei de muncă. „Majoritatea posturilor pentru care recrutăm sunt posturi tehnice de ingineri, manageri în Slatina, Craiova şi Bucureşti. Avem peste 20 de posturi şi pentru persoane fără experienţă, şi pentru proaspăt absolvenţi“, a precizat Andreea Mănescu, specialist recrutare la Obiettivo Lavoro, care-i sfătuieşte pe tineri să redacteze cu mai multă grijă CV-ul şi, chiar dacă nu au experienţă, să încerce să-şi scoată în evidenţă calităţile pe care le au. La Zilele Carierei 2012 există oferte şi pentru tinerii care vor să plece la muncă în străinătate. American Experience recrutează tineri care vor să muncească pe perioada verii în SUA sau Grecia în turism şi servicii. În plus, Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţii (OTIMMC) îi susţine pe tinerii care doresc să-şi înfiinţeze sau să-şi dezvolte microîntreprinderile deja existente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS