14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGratuitatea pentru pensionari, amânată

Gratuitatea pentru pensionari, amânată

Noile gratuităţi la transportul în comun pentru pensionarii craioveni urma să intre ieri în vigoare. Totuşi, aplicarea lor se amână pe o perioadă nedeterminată, mai precis până îşi va da girul şi prefectul de Dolj.
Reamintim că, la şedinţa de săptămâna trecută, Consiliul Local Municipal Craiova a aprobat ca toţi pensionarii cu pensii sub 1.000 de lei şi domiciliu în Craiova să beneficieze de gratuitate la transportul în comun pe traseele Regiei Autonome de Transport (RAT) Craiova. Ei nu mai aveau nevoie de abonamente, ci era suficient să aibă asupra lor, pentru un eventual control, buletinul de identitate şi ultimul cupon de pensie. Pentru pensionarii cu venituri din pensie de peste 1.000 de lei, se acordă o subvenţie de 50% din valoarea abonamentului RAT, indiferent de tipul acestuia. Aceste facilităţi ar fi trebuit să intre în vigoare de pe 1 martie, însă asta nu s-a întâmplat pentru că prefectul Nicolae Giugea nu şi-a dat încă avizul.
„Pentru respectivul proiect de hotărâre a consiliului local nu s-a primit controlul de legalitate de la Prefectura Dolj. Hotărârea îşi începe efectele imediat ce primeşte această viză de legalitate“, a declarat Carmen Licu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.
Ce-i drept, nici prin autobuze nu s-a simţit ieri îmbulzeala la care se aşteptau mulţi din Primăria Craiova, temători că pensionarii vor da buzna în mijloacele de transport în comun ca să se plimbe gratis.
„Pe 1 martie nu s-a simţit o creştere deosebită a traficului de călători pe mijloacele de transport în comun ale RAT Craiova, dar experienţa anilor anteriori ne-a arătat că o astfel de creştere este posibilă. Noi suntem însă pregătiţi să facem faţă unei asemenea situaţii, suplimentând la nevoie numărul mijloacelor de transport în comun de pe trasee“, a precizat Elena Cîrstea, purtătorul de cuvânt al RAT Craiova.
• Adrian DINU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS