19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtenţie la vacanţele de lux!

Atenţie la vacanţele de lux!

Dacă o ofertă vi se pare prea bună ca să fie adevărată, atunci deschideţi bine ochii! Mai mulţi craioveni şi-au cerut banii înapoi după ce au semnat contracte pentru sejururi de vis, la preţuri mici, dar oamenii au constatat că firma nu putea să le facă rezervările. Compania a încheiat contracte, dar a plecat, momentan, din Craiova.

O agenţie de turism din Timişoara, Transilvania
Vision, ademeneşte clienţii cu vacanţe de vis pe baza conceptului „proprietăţi de vacanţă“, cunoscut sub numele de „time sharing“. Potenţialilor clienţi li se promite că vor fi, oarecum, proprietarii vilelor sau apartamentelor în care vor sta, pe perioada sejururilor de lux în zone exotice, în Tenerife şi Cipru. Oamenii sunt sunaţi şi invitaţi (sunt acceptate doar cuplurile) în diverse locaţii pe care firma le închiriază pe termen scurt, unde li se promit două sejururi pentru patru persoane, în Tenerife sau Cipru, la preţuri exagerat de mici. Numai că după ce clienţii sună să facă rezervarea pentru concediu, fie nu există locuri, fie firma cu pricina nu mai este de găsit. Transilvania Vision a închiriat un spaţiu la hotel Flormang din Craiova, iar după ce a încheiat contracte cu mai mulţi craioveni, firma respectivă a plecat din oraş, anunţându-i pe cei de la Flormang că va reveni în curând. Un cuplu plăteşte aproximativ 5.000 de lei pentru două sejururi. O vacanţă este programată anul acesta, iar alta anul viitor. Doar că mulţi dintre cei care au plătit şi au dorit apoi să facă rezervări nu au primit locuri. „Am avut dubii în momentul în care am sunat să îmi facă rezervarea în Cipru şi nu au putut să mi-o facă. Atunci mi-am cerut banii înapoi. În contractul pe care l-am semnat cu ei se precizează că poate fi reziliat unilateral în termen de 15 zile de la încheiere. Dar când i-am căutat, nu mai erau în Craiova. Dispăruseră de câteva zile şi nici la telefoane nu mai răspundeau“, a spus un craiovean sub protecţia anonimatului. Craiovenii care nu i-au mai găsit pe cei de la Transilvania Vision la hotel Flormang au fost nevoiţi să alerge după firma respectivă până în Mehedinţi, pentru a-şi recupera banii. Reprezentantul hotelului din Craiova a spus că firma cu pricina are spaţiul închiriat până în iunie, dar „de două zile nu mai sunt la noi. Au spus că au alte proiecte în Constanţa şi că vor reveni după circa zece zile“. Firma nu plecase în Constanţa, ci în Severin.

Reprezentanţii firmei recunosc că mulţi clienţi îşi cer banii înapoi

Contactat telefonic, directorul de marketing al Transilvania Vision, Mihai Gilbert, a recunoscut că mai mulţi craioveni şi-au cerut banii înapoi. „Toţi cei care au cerut banii înapoi i-au primit de la noi. Probabil că oamenii nu înţeleg această promovare pe care o facem noi. În Craiova, fiind la început, probabil că oamenii nu înţeleg. Nu ştiu să vă spun exact numărul celor care îşi cer banii înapoi“, a precizat Mihai Gilbert. Întrebat de ce nu li s-au făcut rezervări celor care au plătit sejururile, directorul de marketing a precizat: „Poate că nu au fost pe moment locuri şi de aceea nu am putut face rezervările“. El a mai spus că firma revine în Craiova în luna mai a acestui an.
Potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, firma Transilvania Vision a depus bilanţ pe anul 2010. Conform datelor din bilanţ, societatea din Timişoara a avut anul trecut o cifră de afaceri de 1,1 milioane de lei şi un profit modic de 5.141 de lei.

Firma de turism, controversată pe net

Pe diverse forumuri şi bloguri, clienţii companiei de turism au avertizat, anul trecut, populaţia despre ofertele Transilvania Vision (citiţi recenziile oamenilor la link-ul următor: http://haotik.ro/2011/03/12/transilvania-vision-episodul-2.htm). Un anonim spunea în martie 2011: „Sunt unul dintre cei care au participat la prezentare în Constanța, hotel Bulevard, și fericitul câștigător al unui pachet – două vacanțe (1.100 de euro). După ce m-am informat pe net m-am răzgândit asupra pachetului, am fost la firmă și mi s-a restituit toată suma, nu cât scrie pe contract 50%“.
Bălaşa Alina scria pe blog în octombrie 2011: „Eu sunt din Timişoara. Am acceptat invitaţia lor, am cumpărat pachet doar pentru Tenerife şi apoi am citit pe net despre Transilvania Vision. Ne-am dus a doua zi să renunţăm, ne-au spus că vom primi jumate din sumă. Acest lucru s-a petrecut la începutul lui august şi acum suntem în octombrie şi de câte ori i-am sunat au zis că vom primi în curând banii. Sunt nişte ţepari ordinari. Oricum, am toate actele şi voi vedea ce voi face mai departe. Noi nu avem acum timp, dar îi vom reclama şi îi dau şi în judecată dacă nu ne înapoiază banii“. Reprezentantul firmei Transilvania Vision spune că aceia care scriu pe bloguri şi pe forumuri negativ despre compania pe care o reprezintă „sunt oameni care nu şi-au permis să-şi petreacă vacanţele cu noi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS