14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSilvio Berlusconi a demisionat de la conducerea Guvernului italian

Silvio Berlusconi a demisionat de la conducerea Guvernului italian

Silvio Bersluconi a demisionat ieri de la conducerea Guvernului italian, după adoptarea de către Parlament a măsurilor de austeritate solicitate de Uniunea Europeană, informează mediafax.ro. Demisia a fost acceptată de preşedintele Republicii Giorgio Napolitano, care ar urma să îl numească în locul lui pe fostul comisar european Mario Monti, în vârstă de 68 de ani.
Culmea umilinţei, Il Cavaliere a fost nevoit să părăsească palatul prezidenţial printr-o ieşire secretă, în timp ce în faţa intrării principale manifestanţii aplaudau şi strigau "bufonule, bufonule!".
El a fost întâmpinat cu o oră mai devreme cu strigăte ca "mafiotule!", "ruşine!", "închisoare!" "s-a terminat!" sau "primavera, primavera" (primăvară, primăvară), o aluzie probabilă la revoluţiile arabe care au îndepărtat de la putere dictatorii.
Încă din cursul după-amiezii, mulţimea a invadat diverse zone-simbol ale puterii de la Roma, strigând "Demisia, demisia". Unii participanţi purtau drapele italiene, în timp ce alţii afişau pancarte pe care se putea citi "Bye-bye Silvio!", "Dispari!" şi "În sfârşit!".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII