20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMărinică, unicul candidat al PDL la primărie

Mărinică, unicul candidat al PDL la primărie

Doar o singură candidatură s-a înregistrat la PDL Craiova pentru funcţia de primar al municipiului la alegerile de anul viitor – aceea a viceprimarului Craiovei, Mărinică Dincă. Biroul Permanent Municipal urmează să ia act de această candidatură, iar sâmbătă, 16 septembrie, Consiliul de Coordonare Local, ce numără aproximativ 400 de membri ai PDL Craiova, se va pronunţa prin vot asupra acestei candidaturi. Rezultatul votului ar urma să fie validat duminică de Biroul Permanent Judeţean al partidului, care îl va oficializa pe această cale pe viitorul candidat al PDL la Primăria Craiova.

Solomon: De ce să mă grăbesc?

Reamintim că, la sfârşitul săptămânii trecute, Biroul Permanent Municipal şi Biroul Judeţean Dolj al PDL au decis să demareze procedurile prevăzute de statutul acestui partid privind desemnarea candidatului la alegerile de anul viitor pentru funcţia de primar al Craiovei. Până vineri, la ora 16.00, a fost fixat termenul de depunere a candidaturilor. Senatorul Radu Berceanu, în calitate de lider judeţean al partidului, a recunoscut că măsura e menită să lămurească din partea cărui partid va candida pentru un nou mandat Antonie Solomon – din partea PDL, al cărui membru este, ba chiar îndeplineşte funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale PDL Craiova, sau din partea UNPR, al cărui simpatizant s-a arătat în mai multe rânduri.
Solomon, însă, a refuzat să se ralieze deciziei partidului şi nu şi-a depus candidatura în mod statutar. A recunoscut că va candida la Primăria Craiova, dar n-a vrut în ruptul capului să spună din partea cărei forţe politice.
„Nu-mi depun candidatura. Mai e un an şi ceva până la alegeri, de ce să mă grăbesc? În plus, candidaturile pentru reşedinţele de judeţ vor fi oricum stabilite de la centru, de conducerea partidului, nu de la Craiova“, spunea vineri  Antonie Solomon.
Cu câteva zile în urmă, actualul deţinător al funcţiei de primar declarase într-o conferinţă de presă că ar putea fi candidat unic pentru Primăria Craiova din partea coaliţiei PDL-UNPR, însă „candidatura se stabileşte cu o lună înainte de alegeri, nu de acum“.
• Adrian Dinu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

36 COMENTARII