20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePersonalul ANAF intră în febra concursurilor pe posturi

Personalul ANAF intră în febra concursurilor pe posturi

Fierbere mare în instituţiile din subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). De săptămâna viitoare şi până la sfârşitul lunii iulie, angajaţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Dolj, ai Gărzii Financiare (GF) Dolj şi ai Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DRAOV) Craiova care au primit preavize vor susţine examenele pentru ocuparea posturilor rămase în noile scheme de personal. Aproximativ o treime dintre ei îşi vor pierde posturile. Din cadrul DGFP Dolj au primit preavize 61 de oameni, care lucraseră la cele două unităţi fiscale desfiinţate în judeţ (unitatea de la Pleniţa şi Administraţia Finanţelor Publice Comunală 1).
Dintre cei 61, vor pleca acasă 25. Potrivit directorului Fiscului doljean, Eugen Călinoiu, concursurile vor fi pe 18 iulie – proba scrisă şi pe 20 – interviul. Ieri a fost ultima zi în care oamenii puteau opta pentru un post sau altul.  
Garda Financiară…

În concediu de studiu

Situaţia cea mai gravă este la Garda Financiară Dolj. După ce aproape toţi comisarii angajaţi ai GF Dolj au primit preaviz, ei şi-au luat concedii de odihnă să înveţe pentru concursurile de săptămâna viitoare, a declarat pentru GdS comisarul-şef al GF Dolj, Cornel Corcoveanu. El a spus că dintre cei 34 de angajaţi ai instituţiei doljene, 29 – cei mai mulţi comisari – au primit preavize de la Centru. Cei 29 de angajaţi ai Gărzii vor concura pentru 19 posturi, câte au rămas în schemă la GF Dolj. Mediul de afaceri poate respira uşurat în această perioadă, pentru că nu are cine să mai controleze companiile. „Toţi comisarii învaţă, studiază pentru concursurile pe post care vor urma pe 11 iulie (proba scrisă) şi pe 15 iulie (interviu). Este perioadă de concedii şi mulţi şi-au luat concediu“, a precizat comisarul-şef al GF Dolj. Corcoveanu a declarat că el nu se numără printre cei care au primit preaviz, dar că de acum încolo nu va mai avea cine să controleze mediul de afaceri, în special achiziţiile intracomunitare: „Legat de activitatea pe care trebuie să o facă Garda Financiară de acum încolo, personalul va fi insuficient pentru monitorizarea achiziţiilor intracomunitare în cele două puncte vamale Bechet şi Calafat, unde monitorizarea se face 24 de ore din 24“. Dintre cei zece care trebuie să plece de la GF Dolj, nouă sunt comisari şi unul este expert principal. Cornel Corcoveanu a precizat că „în urma reorganizării activităţii, Comisariatul General al Gărzii Financiare din Capitală va prelua activitatea de contabilitate, resurse umane, respectiv toate atribuţiile de ordonator de credite“.

Disponibilizări şi la Vamă

La nivel naţional, 600 de angajaţi ai vămilor vor pleca acasă în urma reorganizării instituţiei. În Dolj, au primit preavize nouă lucrători vamali, dintr-un total de 36. Directorul DRAOV Craiova, Mircea Dan Matei, a precizat că până ieri nu se primise de la Bucureşti noua schemă de personal, pentru a se vedea câte posturi dispar, aşadar incertitudinea persistă. Şi la Vamă se vor ţine concursurile între 18 şi 29 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII