9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn milion de euro în Teatrul de vară

Un milion de euro în Teatrul de vară

Municipalitatea şi-a propus să modernizeze Teatrul de vară din Parcul „Nicolae Romanescu“, obiectiv aflat de multă vreme în paragină

În încercarea de a face cât mai atractiv centrul Parcului „Nicolae Romanescu“, Primăria Craiova are în plan renovarea Teatrului de vară, pe care îl consideră un loc unde pot fi desfăşurate diverse activităţi culturale sau concerte de muzică uşoară, populară, operă şi operetă. Viceprimarul Mărinică Dincă a precizat că s-a făcut expertiza tehnică a construcţiei, urmând ca indicatorii la studiul de fezabilitate să fie supuşi spre aprobare în şedinţa consiliului local.
„Dacă se va aproba, vom scoate la licitaţie execuţia lucrărilor. Vrem să facem centrul Parcului «Romanescu» cât mai atractiv, motiv pentru care am şi redeschis Casa Bibescu, iar acum ne dorim să modernizăm Teatrul de vară, un obiectiv central al politicii de dezvoltare a spaţiilor verzi, de agrement şi culturale din oraş“, a mai spus „vicele“ Dincă. Investiţia se va face din bugetul local, iar valoarea sa se apropie de un milion de euro.

Cupolă retractabilă pentru spectatori

La Teatrul de vară nu s-au mai făcut reparaţii de mult timp, iar construcţia este în paragină. Scena şi instalaţiile sanitare şi electrice sunt deteriorate, pereţii sunt degradaţi şi prezintă infiltraţii de apă, iar unele încăperi s-au transformat în toalete publice.  
Conform expertizei făcute de primărie, pentru o cât mai bună utilizare a amplasamentului se impune înlocuirea scaunelor din beton armat cu scaune din materiale uşoare, rezistente la intemperii, dar şi achiziţionarea unui echipament de sonorizare şi lumină şi adoptarea unui sistem de acoperit peste amfiteatru, care să poată fi detaşat când condiţiile o impun.
Teatru de vară modernizat va avea 878 de locuri, dispuse pe 11 gradene pentru spectatori, pe scaune individuale, din fibră de sticlă. Scena şi anexele ei vor fi modernizate, iar asfaltul de pe aleile de circulaţie se va înlocui cu pavele din bazalt, cu diverse desene şi culori. Ca o noutate, scena va fi extinsă prin desfiinţarea fosei pentru orchestră şi va fi acoperită cu o structură uşoară, din metal. Şi spectatorii vor avea un acoperiş deasupra capului, o cupolă cu o structură metalică, acoperită cu folie din poliplan, care poate fi detaşată în funcţie de condiţiile meteo. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

20 COMENTARII