20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe închide Valea Vlăicii

Se închide Valea Vlăicii

Primăria Craiova a iniţiat un sondaj de opinie, împreună cu Gazeta de Sud şi Craiova.ro, pentru a afla dacă locuitorii vor să se redeschidă centrul oraşului pentru circulaţia autovehiculelor în weekend

Lucrările la pasajul suprateran care se construieşte în zona kilometrului 0 al Craiovei au ajuns în Valea Vlăicii. Unul dintre piloni va fi chiar la kilometrul 0, în mijlocul unui giratoriu de proporţii. Pentru a fi făcute forajele în vederea amplasării acestui pilon este necesară închiderea circulaţiei în intersecţia de la Unirea.

O nouă restricţie din 20 iunie

„Începând cu ziua de luni, 20 iunie, traficul va fi închis la kilometrul 0 al Craiovei, pentru două săptămâni. Sperăm însă ca lucrările să se termine mai repede, pentru a putea redeschide circulaţia pe relaţia strada Brestei – strada Ştefan cel Mare“, a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, viceprimarul Craiovei, Mărinică Dincă.
Edilul a spus că ocolirea intersecţiei din Valea Vlăicii se va putea face fie pe relaţia strada Constantin Brâncuşi – strada Iancu Jianu, fie pe străzile Carol I şi Arieş, adică pe la Universitate. „Tocmai pentru a face faţă creşterii traficului ca urmare a închiderii circulaţiei prin Valea Vlăcii se lucrează în prezent la reabilitarea străzii Ştefan cel Mare, de unde maşinile pot s-o ia pe străzile I.L. Caragiale şi Ovidiu, recent reabilitate integral. La rândul ei, strada Pietăţii va fi şi ea reabilitată“, a precizat Dincă.

Sondaj on line pe www.gds.ro sau www.craiova.ro

În contextul apropiatei închideri a circulaţiei pe la kilometrul 0, Primăria Craiova a anunţat ieri efectuarea unui sondaj de opinie complex, privind redeschiderea circulaţiei pentru autovehicule în weekend, în centrul Craiovei.
„Am vrut să facem acest sondaj pentru că, din punctul meu de vedere, decizia trebuie să aparţină cetăţenilor. Cu siguranţă că vor fi şoferi care să ceară redeschiderea străzii A.I. Cuza în weekend, dar vor fi şi părinţi sau bunici care se plimbă cu copiii sau nepoţii la sfârşit de săptămână prin centrul oraşului şi vor să facă asta şi în continuare. Vrem să aflăm care este opinia majoritară şi vom face exact cum ne va indica rezultatul acestui sondaj“, a declarat Mărinică Dincă, viceprimarul Craiovei.
Sondajul va fi efectuat în principal on line. Pentru a-şi spune opinia, cetăţenii trebuie să intre pe site-ul Gazetei de Sud – www.gds.ro – sau pe portalul de informaţii şi evenimente www.craiova.ro şi să răspundă prin „Da“ sau „Nu“ la întrebarea „Sunteţi de acord ca Primăria Craiova să deschidă circulaţia în weekend, în centrul oraşului?“. Pentru evitarea votului multiplu se va putea vota doar o singură dată de la un IP.

Urnă fixă în faţa primăriei

Pentru cei care nu pot vota on line va exista zilnic, între orele 8.00 – 20.00, în faţa Primăriei Craiova, o urnă fixă. Cei interesaţi să voteze astfel se vor înscrie pe o listă la intrarea în primărie, primind, în schimb, un buletin de vot, conţinând aceeaşi întrebare de mai sus şi două căsuţe: „Da“ şi „Nu“. După ce îşi vor exprima votul, cetăţenii îl pot introduce în urna de vot.  Urna a fost inaugurată ieri chiar de viceprimarul Dincă. Acesta şi-a exprimat votul, dar n-a vrut să spună ce a ales, susţinând că votul este secret şi că nu vrea să-i influenţeze în vreun fel pe craioveni, dar că „eu pledez pentru o circulaţie cât mai bună în Craiova“. „Sondajul se va încheia joi, 23 iunie, zi în care vor fi centralizate rezultatele şi apoi făcute publice. O să ştim astfel dacă în seara de vineri, 24 iunie, o să mai închidem sau nu centrul“, a spus viceprimarul.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

30 COMENTARII