19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrinţul Charles, impresionat de tradiţiile de la înmormântările româneşti

Prinţul Charles, impresionat de tradiţiile de la înmormântările româneşti

Prinţul Charles i-a spus premierului Emil Boc că este impresionat de originalitatea tradiţiilor populare româneşti, pe care a avut ocazia să le urmărească inclusiv la o înmormântare, şi şi-a prezentat disponibilitatea de a susţine financiar renovarea cetăţilor medievale din Transilvania.
"Prinţul Charles a spus că românii au tradiţii atât de frumoase încât ar fi păcat să nu fie scoase cât mai mult în evidenţă de către autorităţi. Charles a povestit că a asistat chiar la o înmormântare într-unul din satele pe care le-a vizitat în Transilvania şi obiceiurile i s-au părut de-a dreptul fabuloase", au declarat agenţiei Mediafax surse participante la întâlnirea de vineri dintre prinţul Charles şi premierul Boc.
Timp de mai multe minute prinţul Charles a vorbit fără întrerupere despre producătorii de brânză pe care i-a cunoscut, apreciind că în satele româneşti se mănâncă mult mai sănătos decât în multe alte ţări.
Moştenitorul coroanei britanice şi-a exprimat totodată disponibilitatea de a susţine financiar, prin fundaţiile patronate de acesta, renovarea unor cetăţi medievale din Transilvania, precum Rupea sau Sighişoara.
Prinţul Charles se află într-o vizită privată în România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU