11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePasaj inaugurat după 20 de ani

Pasaj inaugurat după 20 de ani

DN 6 supratraversează de ieri calea ferată pe raza localităţii Ciochiuţa – Mehedinţi

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a inaugurat ieri un pasaj rutier pe DN 6, la kilometrul 297, în dreptul localităţii Ciochiuţa (Mehedinţi).
Proiectul pasajului suprateran care traversează calea ferată există din 1990, însă a fost abandonat de autorităţi din lipsă de finanţare. În anii 2000, lucrarea pasajului a fost adjudecată de firma grecească Proodeftiki, la pachet cu modernizarea tronsonului de drum Filiaşi – Ciochiuţa. Lucrările au fost abandonate din nou, după ce grecii au dat faliment.
Abia anul trecut lucrările la pasaj au fost reluate, fiind adjudecate de firma SCT Bucureşti. Pasajul are o lungime totală de circa 1.000 de metri şi va fluidiza circulaţia pe DN 6. Şoferii care merg pe ruta Craiova – Timişoara nu vor mai fi nevoiţi să aştepte la bariera CFR, pentru că pasajul supratraversează calea ferată şi asigură circulaţia pe două benzi. Construcţia pasajului de la stadiul lăsat de greci a costat circa 3,2 milioane de euro fără TVA, din care 1,4 milioane de euro sunt fonduri UE. Anul acesta, CNADNR va scoate la licitaţie separat şi execuţia modernizării tronsonului de drum Filiaşi – Ciochiuţa.
La inaugurarea de ieri au fost prezenţi Anca Boagiu, ministrul transporturilor, şi premierul Emil Boc.

Centura Severinului, gata în iulie

Anca Boagiu, ministrul transporturilor și infrastructurii, a inspectat ieri construcţia unei noi variante ocolitoare a municipiului Drobeta Turnu Severin, în lungime de 12,604 km, contract în valoare de peste 45 de milioane de euro.
„Varianta ocolitoare a Drobetei Turnu Severin va fi deschisă în totalitate circulaţiei în iulie 2011. În 2010, am terminat opt kilometri din varianta ocolitoare, până în iulie anul acesta vor fi gata şi restul. Finalizarea variantei ocolitoare a Drobetei este importantă şi pentru că am reuşit să salvăm cea mai mare parte din fondurile ISPA alocate acestui proiect“, a declarat ministrul Anca Boagiu.
 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII