21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReparaţii de mântuială

Reparaţii de mântuială

Asfaltul pus pentru a reface drumul afectat de o lucrare poate fi rupt foarte uşor cu mâna

Alimentarea cu apă a Parcului Industrial Craiova a dus la spargerea străzii Gârleşti, pentru a se putea introduce conducta. Lucrarea s-a făcut în toamna anului trecut, însă lucrările de reabilitare ulterioare, care au căzut în sarcina SC LDP SRL, firmă deţinută de Consiliul Judeţean Dolj, s-au făcut de mântuială. „Lucrarea s-a făcut în bătaie de joc. Au venit să asfalteze iarna. Nu au tasat deloc şi tot ce au făcut atunci s-a dus pe apa sâmbetei. Tot asfaltul s-a lăsat, iar când plouă se fac numai bălţi. Eu nu am mai putut să intru cu maşina în curte de când au început lucrările“, a spus Cristian Cîrstea, care stă pe strada Gârleşti.
Acesta a mai menţionat că a mers la cei de la Parcul Industrial pentru a reclama modul în care s-au făcut lucrările de refacere a străzii şi că i s-a transmis că „vor veni cei de la Drumuri şi vor asfalta încă o dată“. Lucru care s-a şi întâmplat, însă reparaţiile s-au făcut repede şi, din nou, de mântuială. Asfalt s-a pus doar în câteva locuri, iar în unele poate fi rupt uşor cu mâna.
Cristian Cîrstea susţine că toată lucrarea s-a făcut dimineaţa, în câteva ore. „Au venit în săptămâna cu Paştele şi au asfaltat în câteva locuri, deşi ar fi trebuit să pună peste tot. În două-trei ore au terminat şi au plecat în grabă. În dreptul meu şi în multe alte locuri nu s-a pus asfalt deloc, plus că este pus direct pe pământ şi se poate rupe foarte uşor cu mâna. Aşa se fac lucrările pe bani publici“, a spus Cârstea.

„Vom reface lucrarea“

Gheorghe Mâciu, directorul SC LDP SRL, firma care a făcut reparaţiile, spune că nu avea cunoştinţă de modul în care s-au efectuat lucrările în cauză, dar că va îndrepta totul în câteva zile, dacă lucrurile stau aşa. „O să merg să văd cum stau lucrurile acolo. Dacă este aşa, o să refacem. Lucrarea iniţială s-a făcut din ce ştiu eu iarna şi nu s-a putut compacta aşa cum trebuie, iar asfaltul s-a lăsat. Probabil acum s-a dorit să se termine totul înainte de Paşte, dar o să refacem lucrarea“, a precizat Gheorghe Mâciu, care a susţinut însă că asfaltul nu s-a pus direct pe pământ.   
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII