9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDinel Nuţu, căutat oficial

Dinel Nuţu, căutat oficial

Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti a completat marţi mandatul de executare a pedepsei cu închisoare emis pe numele lui Dinel Staicu, cu noul nume al omului de afaceri craiovean – Dinel Nuţu. Intimatul condamnat poate face recurs în zece zile de la comunicarea sentinţei.
Dinel Staicu a fost condamnat definitiv la şapte ani de închisoare cu executare în dosarul BIR de Curtea de Apel Bucureşti, pe 4 aprilie. Omul de afaceri dispăruse din ţară înaintea pronunţării sentinţei. După redactarea mandatului de executare, organele de justiţie au aflat că omul de afaceri îşi schimbase administrativ numele în Dinel Nuţu, după numele soţiei sale, Lenuţa Nuţu.
În cursul anului 2011, Staicu şi-a schimbat de două ori buletinul: o dată pe 7 februarie, când şi-a schimbat adresa din Craiova cu una din Bucureşti, iar a doua oară pe 1 aprilie, când şi-a schimbat şi numele de familie. Avocata lui Dinel împuternicită pentru schimbarea numelui a fost Alina Răducan, aceeaşi care l-a consiliat în dosarul Transgaz – la termenul din 16 februarie, când justiţia nu i-a dat lui Staicu interdicţie de părăsire a ţării.
Decizia de schimbare a numelui a fost ridicată de la Primăria Craiova pe 23 martie, iar pe 31 martie s-a depus cerere la Bucureşti pentru schimbarea numelui. Pe 1 aprilie, Staicu îşi ridica deja noul buletin. Tot pe 1 aprilie, Primăria Leu – localitatea unde s-a născut Staicu – opera schimbarea de nume în actul de naştere, pentru ca aceasta să poată produce efecte juridice. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII