10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSoluţiile tinerilor pentru maidanezi

Soluţiile tinerilor pentru maidanezi

Câinii comunitari sunt o problemă pentru toţi locuitorii Craiovei, ca şi în alte oraşe din România. Pentru rezolvarea ei se propun diferite soluţii: eutanasierea, sterilizarea sau adopţia acestora. Majoritatea tinerilor resping ideea eutanasierii animalelor fără stăpân.  
Flavia R., de 16 ani, consideră că adopţia este cea mai bună soluţie pentru câinii comunitari, însă spune că nu ar putea adopta un căţel din pricina lipsei spaţiului. „Locuiesc la bloc şi nu aş putea avea grijă aşa cum trebuie de un câine din lipsa spaţiului, dar dacă aş sta la curte aş adopta un maidanez“.
Daniel S. are 20 de ani şi nu consideră adopţia câinilor o soluţie, mai eficientă fiind sterilizarea acestora: „Dacă îl iei de mic să zicem că poate funcţiona adopţia ca soluţie, dar nu ai de unde să ştii cum reacţionează în unele situaţii un câine al străzii“.
Ana-Maria I. are 19 ani şi ar adopta un câine comunitar cu condiţia ca acesta să fie sterilizat. „Cred că sterilizarea şi construirea unui adăpost din banii alocaţi pentru necuvântătoare este cea mai potrivită soluţie. În acest adăpost, câinii ar trebui deparazitaţi, spălaţi şi «promovaţi»  pentru a putea fi daţi spre adopţie“.
Tudor C., de 22 de ani, nu crede că sterilizarea va fi efectuată de către organele abilitate, astfel că soluţia cea mai eficientă rămâne eutanasierea. „Soluţia umană ar fi sterilizarea câinilor, însă municipalitatea nu este capabilă de acest lucru, astfel încât rămâne eutanasierea. Inuman, lipsit de etică, dar eficient“, a afirmat acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

50 COMENTARII