28.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNebunia vinietelor, amânată

Nebunia vinietelor, amânată

Regulamentul privind taxa de parcare şi identificarea autoturismelor pentru care nu s-a plătit această taxă nu a fost votat ieri de consilierii locali din Craiova pentru simplul fapt că nici măcar nu a fost introdus pe ordinea de zi a şedinţei.
Surse din cadrul primăriei au declarat pentru GdS că regulamentul nu putea fi introdus la vot, deoarece el nu există. „Acel raport a fost depus la avizare, dar a fost trimis înapoi Direcţiei de Taxe şi Impozite. Au fost şedinţe la care au participat factori responsabili în domeniu, dar cei de la Direcţie nu au venit. Acel regulament nu poate fi aplicat în forma în care a fost prezentat de directorul de la Taxe şi Impozite. Nu poţi obliga proprietarul unei maşini să-şi lipească vinieta în parbriz. Când cei de acolo vor reuşi să vină la şedinţe şi să ne punem de acord, atunci va fi şi un regulament. Până atunci, sunt doar informaţii neadevărate“, au spus sursele citate.
Pe de altă parte, viceprimarul Teodor Sas a declarat pentru GdS că primăria a început procedura de licitaţie pentru tipărirea vinietelor. Sursele spun însă că raportul de necesitate pe baza căruia se face licitaţia a fost trimis înapoi pentru a fi refăcut. Eliberarea vinietelor a fost votată de consilieri odată cu aprobarea taxelor şi impozitelor, dar tipărirea lor nu a fost posibilă din cauza faptului că nu fusese votat bugetul oraşului, a spus directorul Direcţiei Taxe şi Impozite, Sorin Marcu.
El a recunoscut pentru GdS că regulamentul nu a fost introdus pe ordinea de zi deoarece încă nu s-a ajuns la un consens în privinţa modului în care se face identificarea autovehiculelor fără vinietă. „Probabil va fi introdus la următoarea şedinţă“, a spus Marcu.
De cealaltă parte, sursele spun că nu se pot tipări viniete pentru taxa de parcare în cazul autoturismelor, deoarece este vorba despre o taxă specială, care are alt regim. Acestea mai spun că presupusul regulament invocat de Sorin Marcu este, de fapt, o copie după regulamentul parcărilor din Slatina. „Ce facem, ne întoarcem la timpurile când era firma Cronos?“, spun sursele.
Întrebat dacă are un regulament clar referitor la parcări, Marcu a răspuns că este posibil să aibă unul, dar că este mai mult o schiţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII