16.6 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024

Noutăţi ONG

Curs de dicţie
Centrul pentru Jurnalism Independent susţine, în sediul din Bucureşti, pe 5 şi 6 martie, cursul practic „Iniţiere în dicţia profesională“. Acesta se adresează celor care activează în domenii precum jurnalism, relaţii publice, management sau comunicare şi are ca scop perfecţionarea modului de citire şi pronunţie. Cei care vor participa la curs vor fi familiarizaţi cu regulile de bază pe care trebuie să le cunoască orice persoană pentru a vorbi în public.
Cursul va fi susţinut de Carmen Ivanov, director de ştiri la Radio City FM, şi se va desfăşura sâmbătă, 5 martie, între orele 10.00 – 16.00, respectiv duminică, 6 martie, între orele 12.00 – 16.00.
• Raluca Săcuianu

Leaders School 7
Au început înscrierile la Leaders School 7, unica şcoală de leadership din România pentru tinerii cu vârste între 18 şi 25 de ani. Ediţia din acest an se va desfăşura în perioada 3 – 9 aprilie 2011, la Poiana Braşov, sub patronajul Principelui Radu al României. Cei 30 de participanţi, aleşi la nivel naţional, vor avea şansa să se dezvolte în trei arii-cheie: leadership personal, leadership unu la unu şi leadership-ul echipei. Cei care îşi doresc să ia parte la Leaders School se pot înscrie pe leadershipschool.eu. Aici se găsesc mai multe informaţii legate de program.
• Raluca Săcuianu

Religie ortodoxă sau istoria religiilor?
Asociaţia Secular-Umanistă din România (ASUR) spune „nu“ îndoctrinării religioase în şcoli. Organizaţia protestează împotriva obligativităţii orelor de religie pe parcursul anilor primari, gimnaziali şi liceali şi luptă pentru introducerea istoriei religiilor.  Reprezentanţii ASUR susţin necesitatea unei neutralităţi religioase, care să prezinte o imagine de ansamblu asupra fenomenului religios.
Iniţiatorii campaniei evidenţiază că, în prezent, prevederile Legii nr. 1/2011 privind predarea religiei în şcoli vin în contradicţie cu Constituţia României, cu Legea privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, cu Codul Muncii şi chiar cu Legea cultelor. „Chiar dacă din punct de vedere strict legal părinţii îşi pot, teoretic, retrage copiii de la orele de religie, în lipsa unor instrucţiuni clare de aplicare, această prevedere este dificil de pus în practică la nivelul şcolilor“, mai declară membrii asociaţiei ASUR pe site-ul oficial.  
• Florentina Decă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS