17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateS-au aprobat standardele de cost pentru deszăpezire

S-au aprobat standardele de cost pentru deszăpezire

Ministrul transporturilor şi infrastructurii, Anca Boagiu, a aprobat standardele de cost pentru întreţinerea curentă pe timp de iarnă a drumurilor publice de interes naţional, stabilindu-se ca întreţinerea unui kilometru de autostradă să coste 4.509 euro.
Potrivit unui comunicat transmis ieri de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), standardele reprezintă document de referinţă pentru verificarea modalităţii de stabilire a costurilor serviciilor de deszăpezire, cât şi pentru analizarea şi verificarea ofertelor depuse de operatorii economici în vederea adjudecării contractelor pentru serviciile de întreţinere curentă pe timp de iarnă a drumurilor publice de interes naţional.
Pentru drumurile incluse în nivelul I de viabilitate (autostrăzi, drumuri cu patru benzi de circulaţie, drumuri cu două benzi care leagă Capitala de oraşele reşedinţe de judeţ), standardul de cost este fixat la 4.509 euro/km pentru perioada 1 noiembrie – 31 martie.
Pentru nivelul II de viabilitate (drumuri naţionale din clasele tehnice III şi IV, cu trafic între 3.501-8.000 vehicule în 24 de ore, respectiv 750-3.500), standardul de cost este de 3.688 euro/km, iar pentru nivelul III (restul drumurilor naţionale care trebuie menţinute în stare de viabilitate) acesta este de 2.520 euro/km.
Potrivit MTI, la stabilirea costului unitar s-a luat în calcul un procent de 12% cheltuieli indirecte şi 5% profit al operatorilor economici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU