18.1 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDinel Staicu, înlăturat de la şefia SIF Oltenia

Dinel Staicu, înlăturat de la şefia SIF Oltenia

CNVM i-a retras lui Dinel Staicu avizul pentru funcţiile de administrator şi conducător efectiv al SIF Oltenia. În maximum 30 de zile, Dinel va avea înlocuitor în CA. Staicu îşi anunţase demisia din funcţia de preşedinte al SIF Oltenia pentru 2 februarie 2011, după scandalul generat de condamnarea sa la 12 ani de închisoare în dosarul BIR.
Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM), arbitrul pieţei de capital, nu a mai aşteptat până pe 2 februarie 2011 ca Dinel Staicu să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al SIF Oltenia – aşa cum acesta anunţase vineri. Ieri, SIF Oltenia a transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB) un comunicat prin care anunţa deciziile luate de CNVM la sfârşitul săptămânii trecute. CNVM i-a revocat lui Dinel Staicu avizul de conducător efectiv al SIF Oltenia, ca şi avizul de membru în Consiliul de Administraţie (CA). Practic, de la sfârşitul săptămânii trecute omul de afaceri craiovean nu se mai află în boardul de conducere al SIF Oltenia.
CA are obligaţia ca în 30 de zile să numească un nou membru în CA, până la proxima Adunare Generală a Acţionarilor (AGA) şi să numească o nouă persoană eligibilă în funcţia de conducător, în locul lui Dinel Staicu. De asemenea, CA are obligaţia ca la următoarea AGA să înscrie ca punct distinct pe ordinea de zi menţinerea în funcţie a administratorului Carmen Ioana Popescu. Aceasta este considerată mâna dreaptă a lui Staicu, omul de încredere în multe dintre societăţile pe care Dinel le controlează din umbră. Carmen Ioana Popescu este implicată în dosarul Transgaz Mediaş – în care Dinel Staicu este acuzat de prejudicierea acestei societăţi cu 11,3 milioane de euro. Această propunere sugerează că nici mâna dreaptă a lui Staicu nu este agreată de CNVM. În aceste condiţii, persoanele eligibile pentru funcţia de conducător efectiv rămân: Tudor Ciurezu, Vasile Şalapa, Teodor Buzatu, Gheorghe Blidaru şi Gheorghe Bică. Procedura de cooptare a unui nou administrator în locul lui Dinel Staicu este simplă.
„Se anunţă pe site că postul este vacant, apoi se aşteaptă depunerea de CV-uri. Pretendenţii trebuie să fie şi acţionari ai SIF Oltenia. Ulterior, CA cooptează prin vot un membru provizoriu în CA“, spun surse din cadrul SIF. Acest vot ar putea fi influenţat de cine controlează SIF-ul din umbră. Noul membru al CA trebuie validat de acţionari la următoarea AGA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII