19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParadă militară de 1 Decembrie

Paradă militară de 1 Decembrie

http:http://www.youtube.com/watch?v=-hD0ZuMVLdc
În ciuda temperaturilor scăzute care au fost înregistrate ieri în Craiova, aproximativ 700 de persoane au venit în faţa primăriei pentru a asista la ceremonialul militar-religios şi la festivităţile organizate cu prilejul Zilei Naţionale a României.
Numărul craiovenilor care au participat la manifestările din centrul municipiului a fost mult mai mic însă decât anul trecut, când au fost prezente aproximativ 2.000 de persoane, deşi a fost la fel de frig.
Manifestările de ieri au început cu o ceremonie religioasă oficiată de către ÎPS Irineu, Mitropolitul Olteniei, după care prefectul de Dolj, Eugen Georgescu, a transmis mesajul de „La mulţi ani, craioveni! La mulţi ani, români!“. Spre deosebire de manifestările organizate anul trecut de 1 Decembrie, ieri nu a luat nimeni cuvântul din partea Primăriei Craiova sau Consiliului Judeţean Dolj.
Mesajului rostit de prefect i-a urmat momentul depunerii de coroane la monumentul domnitorului A.I. Cuza de către autorităţile locale şi judeţene, de către jandarmi, poliţişti, pompieri, reprezentanţi ai partidelor politice şi veterani.
Craiovenii prezenţi ieri în faţa primăriei s-au mai încălzit aplaudând parada militară a Scorpionilor Roşii, dar şi a jandarmilor şi pompierilor. Au defilat trei plutoane de jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi (GMJ) Craiova, două ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj şi un detaşament al Scorpionilor Roşii, format din Garda Drapelului şi trei plutoane. În plus, poliţiştii, jandarmii şi pompierii şi-au prezentat tehnica cu care îşi desfăşoară zi de zi activitatea. După încheiere paradei militare, craiovenii au fost invitaţi în hora „Marii Uniri“ de Ansamblul Folcloric „Maria Tănase“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII