28.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAutorităţile din Mehedinţi sfidează criza

Autorităţile din Mehedinţi sfidează criza

Judeţul Mehedinţi aşteaptă să primească 50 de milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru reabilitarea străzilor din Drobeta Turnu Severin, dar şi pentru câteva drumuri judeţene.

Până la începutul anului 2013, municipiul Drobeta Turnu Severin va arăta altfel, cel puţin aşa asigură edilul Constantin Gherghe, care, la sfârşitul săptâmănii trecute, a semnat un act oficial cu ministrul secretar de stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Răzvan Murgeanu, act în care se specifică faptul că din primăvara lui 2011 vor demara o mulţime de lucrări care vor cuprinde reabilitarea tuturor străzilor din municipiu. Este vorba despre 118 străzi, iar proiectul are o valoare de 25 de milioane de euro. Vor fi asfaltate şi reabilitate străzile şi aleile pietonale din Severin, iar o parte din bani vor fi folosiţi pentru sisteme de monitorizare a traficului.
Reabilitarea străzilor va începe în primăvară şi va dura până în 2013. Vestea  că vor fi asfaltate străzile Severinului a venit odată cu anunţul făcut de Marius Bălu, preşedintele CJ Mehedinţi, care a semnat şi el un proiect în valoare tot de 25 de milioane de euro.

25 de milioane de euro pentru reabilitarea DJ 606

Marius Bălu a semnat joi un contract de finanţare de peste 25 de milioane de euro privind reabilitarea drumului judeţean 606. La acest eveniment a fost prezent şi ministrul secretar de stat în ca­drul Minis­te­rului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Răz­van Mur­geanu. Aproximativ 64 de kilometri de drum vor fi modernizaţi în totalitate, iar proiectul mai include asfaltarea părţii carosabile, construcţia podeţelor şi a rigolelor. Tot în cadrul acestui proiect va mai fi modernizat şi asfaltat tronsonul de drum între Gogoşu şi Bălăciţa, mai exact, în apropierea graniţei cu ju­deţul Dolj. Contractul a fost semnat între Consiliul Judeţean Mehedinţi şi Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia.
Răzvan Murgeanu împreună cu Vasile Blaga au primit în urmă cu câteva luni titlul de Cetăţeni de Onoare ai municipiului Drobeta Turnu Severin, pentru că s-au implicat în atragerea de fonduri atât pentru municipiu, cât şi pentru judeţul Mehedinţi.

Fonduri nerambursabile şi pentru reabilitarea Cetăţii Medievale

Acestea nu sunt însă singurele proiecte demarate pentru judeţul Mehedinţi şi municipiul Drobeta Turnu Severin. Reprezentanţii consorţiului de firme care restaurează Palatul „Teodor Costescu“ îşi trimit muncitorii pe şantier şi sâmbăta, pentru a fi siguri că lucrările sunt în grafic. „În această dimineaţă (sâmbătă), muncitorii lucrează atât la baza clădirii, cât şi pe acoperişul acesteia. În trei săptămâni, muncitorii au montat 14.000 de metri pătraţi de schele pe întreaga suprafaţă a clădirii. Trebuie să ne mişcăm repede pentru că avem un contract de respectat, este vorba despre bani mulţi şi nu ne putem juca“, a declarat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe.
Valoarea totală a proiectului de reabilitare a Teatrului şi a Cetăţii Medievale din apropierea Dunării este de 12 milioane de euro, bani proveniţi din fonduri nerambursabile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS