27.8 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAbsolvenţii fac orice pentru o slujbă

Absolvenţii fac orice pentru o slujbă

Sute de absolvenţi gorjeni au venit plini de speranţă la Bursa locurilor de muncă destinată lor. Tinerii vor să îşi găsească un job, deşi nu în domeniile în care sunt pregătiţi profesional.

Tinerii au venit la bursa organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj în speranţa că îşi vor găsi un job. Mulţi dintre ei sunt dispuşi să lucreze şi în alte domenii, numai să aibă un job.
Majoritatea locurilor de muncă oferite la bursă au fost pentru tinerii cu studii medii sau fără studii. Pentru cei cu studii superioare oferta a fost slabă: 40 de locuri din totalul de 402 disponibile. „Am contactat o sută de angajatori, am primit confirmarea de la 40 şi la bursă au venit până la ora 10.00 doar 25. În total, aveam disponibile 402 locuri de muncă, dintre care 40 pentru absolvenţii cu studii superioare. Se caută ingineri, jurişti şi economişti. Au venit peste 200 de tineri absolvenţi care au lăsat CV-uri şi s-au interesat de slujbele oferite de angajatori. Anul trecut, în cadrul acestei burse au fost angajaţi peste o sută de tineri“, a precizat Ana Maria Niculescu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj.
„Avem disponibile mai multe posturi de muncitori necalificaţi şi calificaţi şi inginer în construcţii. Tinerii au venit, au întrebat, dar mulţi nu au pregătirea profesională necesară. Se caută mai mult tinerii cu studii medii, adică avem posturi pentru ei“, a spus patronul unei firme din municipiu.

Bucătar, caut slujbă

Alin are 25 de ani şi a absolvit cursurile de bucătar anul trecut. De atunci îşi tot caută o slujbă, dar fără succes. „Degeaba caut, am mai lucrat în domeniu, dar foarte puţin. Caut de lucru de când am absolvit. Nu am bani şi ca să trăiesc am nevoie de o slujbă. Este foarte greu şi oferte sunt extrem de puţine“, a spus tânărul.
„Am absolvit facultatea de inginerie şi de doi ani îmi caut un loc de muncă. Am lucrat la o fermă de pui, ca inginer zootehnist, dar au făcut restructurări. Sunt puţine locuri de muncă la această bursă, mă aşteptam la mai multe. Mi-am depus CV-ul şi pentru alte slujbe“, a afirmat Cornel Dobre, din Târgu Jiu.
„Sunt asistent medical generalist şi am absolvit şcoala anul trecut. De atunci tot caut şi nu găsesc. Am fost în şomaj. Trebuie să îmi găsesc o slujbă. Am aplicat CV-uri anul acesta pentru foarte multe slujbe, dar nimic. Aş lucra şi într-un supermarket, dar tot nu găsesc. Este greu“, a declarat Mioara, o tânără din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII