9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Invazia căpuşelor

Ungaria se va confrunta cu o invazie a căpuşelor în următoarele zile, ce ar putea dura până la începutul lunii decembrie, relatează cotidianul Magyar Nemzet.
Acesta va fi al doilea val, după ce primul s-a încheiat luna trecută. Însă, după temperaturile ridicate din ultima perioadă, numărul căpuşelor va creşte din nou, a explicat expertul Zoltan Kapiller.
Între 19 şi 25 iulie, s-au înregistrat 142 de cazuri de boală Lyme, transmisă de căpuşe, dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor Centrului Naţional de Epidemiologie.
„Cifrele sunt alarmante“, potrivit lui Kapiller. Acest lucru înseamnă că numărul persoanelor care contractează boala Lyme ar putea creşte în continuare cu 100% – 150% până la sfârşitul anului.
Expertul a subliniat că, în condiţiile în care normele UE interzic folosirea pesticidelor, cea mai bună metodă de apărare este verificarea atentă a fiecărei persoane, în special a copiilor, care petrece timp în natură. El a recomandat populaţiei să evite habitatele animalelor sălbatice şi să îşi tundă în mod regulat peluzele, iar proprietarilor de câini să îi trateze cu substanţe împotriva căpuşelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII