10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Taxă pe gunoi

Serviciile de salubrizare din Craiova ar putea fi plătite sub formă de taxă locală, şi nu pe bază de contract, cum se procedează în prezent. Conform estimărilor, mii de proprietari din Bănie refuză contractele cu operatorul local, dar produc deşeuri care sunt în final colectate tot de Serviciul Public de Salubritate Craiova, de la colţ de stradă sau de la periferii. Potrivit consilierului local Gheorghe Albăstroiu, cel mai probabil, la următoarea şedinţă a Consiliului Local Municipal va şi prezenta o propunere în acest sens.
„S-a procedat la fel şi în alte oraşe şi treaba merge. Vrem un oraş curat pentru toţi şi un serviciu modern, atunci toţi trebuie contribuim. Toată lumea face mizerie, dar nu toţi plătesc“, a spus Albăstroiu. Acesta a adăugat că taxa pe gunoi ar urma să fie percepută prin fiscul local, pe persoană.
„Normal că o familie cu şapte membri produce mai multe deşeuri decât una cu doi membri. Ce să mai vorbim despre asociaţiile de proprietari…“, a arătat Albăstroiu.
Salubritatea are în derulare 19.000 de contracte. „După calculele noastre, încasările ar creşte cu peste 30% dacă toţi beneficiarii s-ar achita de această obligaţie, adică patru miliarde de lei vechi pe lună. Am putea face investiţii în echipamente, activitatea ar avea alt randament fiindcă ar putea fi mai bine controlată“, este de părere Sorin Ciobanu, directorul Serviciului Public de Salubritate Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII