19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsultantul fiscal va merge doar la firmele mari

Consultantul fiscal va merge doar la firmele mari

Certificarea de către consultantul fiscal a declaraţiilor anuale de impozit pe profit va fi obligatorie numai pentru companiile mari si mijlocii, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă elaborat de Ministerul Finanţelor.
„Ţinând cont de iminenta primului termen de depunere a declaraţiilor fiscale anuale, prin prezentul proiect de ordonanţa de urgenta se propune introducerea obligativităţii certificării de către un consultant fiscal a declaraţiilor anuale de impozit pe profit numai pentru contribuabilii mari şi mijlocii, cu excepţia celor pentru care este obligatorie auditarea situaţiilor financiare”, se arată în nota de fundamentare a proiectului, care ar urma să modifice şi să completeze Codul de Procedura Fiscală.

Termene limită

Contribuabilii care au efectuat plăţi trimestriale achită până la 25 ianuarie 2010 o suma egală cu impozitul calculat şi evidenţiat pentru trimestrul trei din 2009, urmând ca plata finală a impozitului pe profit pentru anul trecut să se facă până la 25 aprilie 2010, data limită pentru depunerea declaraţiei privind impozitul pe profit. Prin excepţie, companiile care îşi definitivează până la 25 februarie închiderea exerciţiului financiar depun declaraţiile până la această dată.

Alte noutăţi

De la 1 august 2009, companiile mijlocii sunt acele firme care au o cifra de afaceri cuprinsă între 6,7 milioane lei şi 70 milioane lei. Companiile mari sunt societăţile cu afaceri de peste 70 milioane de lei.(Evenimentul – Iaşi)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS