18.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAvocată arestată la sesizarea clientului

Avocată arestată la sesizarea clientului

Clientul avocatei, aflat în Penitenciarul Craiova tot pentru trafic de influenţă, a turnat-o pe aceasta procurorilor DNA, care-l prinseseră şi pe el în flagrant.

Craioveanca Simona Nicu-lina Filip, fostă Vănuşcă, avocat în cadrul Baroului Dolj, a ajuns în spatele gratiilor sub acuzaţia de trafic de influenţă, în urma unui flagrant organizat de Serviciul Teritorial Craiova al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Ea este acuzată că ar fi primit de la un deţinut din Penitenciarul Craiova suma de 10.000 de euro, pentru a-l scăpa de puşcărie.

Şpagă pentru judecători şi procurori

Procurorii au menţionat în ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale că, în perioada 18 decembrie 2009 – 6 ianuarie 2010, avocata Filip a pretins de la un client al său suma de 12.000 de euro, în două tranşe, susţinând că are influenţă asupra magistraţilor de la Curtea de Apel Craiova, de la Tribunalul Dolj şi de la Serviciul Teritorial al DNA, şi că poate interveni pe lângă aceştia spre a obţine o soluţie favorabilă în dosarul în care denunţătorul fusese trimis în judecată.
„Pe 21 decembrie 2009, inculpata a primit de la denunţător, prin intermediul unui investigator cu identitate reală autorizat de procurori, suma de 3.000 de euro, iar pe 8 ianuarie 2010, în baza înţelegerii avute de inculpată cu denunţătorul, aceasta a mai primit suma de 7.000 de euro“, se menţionează într-un comunicat de presă al DNA. Ultima tranzacţie s-a soldat însă, vineri, cu prinderea în flagrant delict a avocatei.
Simona Niculina Filip a fost reţinută pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă emisă de procurorii anticorupţie, fiind prezentată sâmbătă în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Craiova, cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii acestei instanţe au dat curs propunerii, emiţând pe numele avocatei un mandat de arestare pentru 15 zile.

Denunţatul a devenit denunţător

În mod ironic, şi clientul care a „turnat-o“ pe avocată a fost trimis în judecată de DNA tot pentru trafic de influenţă, fiind prins în flagrant într-un mod asemănător de aceiaşi procurori anticorupţie din Craiova. Deţinutul – a cărui identitate este încă ţinută sub tăcere de procurori, pentru a nu-i provoca neplăceri cu „colegii“ din penitenciar – nu a dat crezare propunerii avocatei, aşa că a anunţat DNA-ul, devenind la rândul lui denunţător.
„Populaţia nu trebuie să dea crezare persoanelor care cer sume de bani pentru a «aranja» dosare aflate pe masa procurorilor sau judecătorilor, ci ar trebui să se adreseze imediat DNA-ului în astfel de situaţii“, a declarat judecătorul Aurel Ilie, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Craiova.
Baroul Dolj a preferat să menţină tăcerea în ultimele zile, fără să ia vreo poziţie oficială cu privire la acuzaţiile de trafic de influenţă care planează asupra avocatei arestate.

De opt ani avocată

Simona Niculina Filip, fostă Vănuşcă, este membră a Baroului Dolj din 10 decembrie 2001. Cabinetul său de avocatură îşi are sediul în blocul 312, situat pe strada Toporaşi din cartierul Craioviţa Nouă.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

27 COMENTARII