13.9 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRevelion cu inundaţii

Revelion cu inundaţii

Pompierii doljeni nu se pot plânge că n-au avut de lucru în ultima zi a anului 2009 şi în primele din 2010. Deşi acest Revelion a fost primul fără incendii, pompierii au fost nevoiţi să intervină pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor provocate de topirea zăpezii şi ploile torenţiale din noaptea dintre ani.
În dimineaţa zilei de 31 decembrie 2009, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială şi trei motopompe pentru evacuarea apei din două gospodării situate pe strada Pelendava. Pe 1 ianuarie, la ora 11.35, aceeaşi unitate de pompieri a ajutat la evacuarea apei din curtea Paulinei Sârbu, de pe Aleea IV Brestei, iar pe 2 ianuarie au intervenit tot pentru evacuarea apei din curţile lui Gabriel Voinea, de pe strada Fermierului, şi a lui Nicolae Grigorie, de pe strada Pelendava. Pe 3 ianuarie, prezenţa pompierilor craioveni s-a impus din nou. De această dată, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu zece subofiţeri, un autocamion şi trei motopompe în zona străzilor Brestei şi Fermierului, iar Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a acţionat pe strada Opanez cu un echipaj tot pentru evacuarea apei.
În cursul zilei de ieri, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia“ al judeţului Dolj a fost în alertă de cod galben, în urma atenţionărilor de ninsori şi intensificări ale vântului, ce vizau ziua de 3 ianuarie, între orele 3.00 şi 22.00. Până la închiderea ediţiei nu s-au înregistrat drumuri blocate de zăpadă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII