14.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCooperare poliţienească în premieră

Cooperare poliţienească în premieră

Echipaje mixte formate din poliţişti români, bulgari şi sârbi au acţionat joi, în premieră, pe teritoriul României, pentru supravegherea traficului rutier pe tronsoanele DN 56 Calafat-Craiova şi DN 56 A Calafat-Maglavit. Ideea aparţine reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj şi se înscrie în cadrul acţiunii intitulate simbolic „Trafic rutier la frontiera albastră“.
Oamenii legii din cele trei ţări au verificat mai ales traficul internaţional de mărfuri şi persoane în apropierea graniţei româno-bulgare, viteza autovehiculelor, respectarea timpilor de mers şi staţionare, dar şi starea tehnică a autovehiculelor. Poliţiştii români le-au explicat colegilor lor bulgari şi sârbi cum acţionează ei, urmând ca, tot în cursul acestui an, să meargă la rândul lor în Bulgaria şi Serbia pentru a afla cum lucrează colegii de peste graniţă.
Poliţiştii străini au avut ocazia să vadă cum se descurcă omologii lor români şi atunci când au de-a face cu persoane recalcitrante. Oprind pentru control autoturismul cu numărul BH-8629-BM, echipajul internaţional de poliţişti a dorit să verifice documentele conducătorului auto. Şoferul s-a conformat, însă unul dintre pasageri s-a inflamat şi a început să ţipe când a văzut că maşina era filmată şi fotografiată de ziarişti, deşi totul se întâmpla într-un loc public. Pentru că a refuzat să se legitimeze şi n-a vrut să-i urmeze pe oamenii legii, a fost luat pe sus şi băgat în maşina poliţiei, fiind apoi condus la Postul de Poliţie Maglavit. Acolo a fost identificat drept Eugen Dan Naidin, de 30 de ani, din Băileşti, care s-a ales cu o amendă de 2.000 de lei pentru refuz de legitimare şi proferare de injurii în loc public.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS