20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBijuterii retro la Craiova

Bijuterii retro la Craiova

http:http://www.youtube.com/watch?v=OCFj147bnZg


Centrul Băniei a căpătat ieri un aer retro. Mai mulţi proprietari de maşini de epocă şi-au expus bijuteriile pe patru roţi spre deliciul craiovenilor care s-au fotografiat lângă automobile.

Renault-uri 16, Dacii 1100, un Volkswagen Kafer decapotabil, un Renault Caravelle şi un superb Volkswagen Karmann au poposit ieri în faţa primăriei. Lângă ele, proprietarii povesteau ce eforturi au făcut pentru a le cumpăra. Din când în când, îşi aruncau ochii către piesele de valoare pe patru roţi, asaltate de craiovenii ieşiţi la plimbare. „Am organizat această întâlnire a proprietarilor maşinilor de epocă pentru a arăta că şi în Craiova avem aşa ceva. Vrem să le omologăm ca autovehicule istorice, iar pentru asta este nevoie să treacă cel puţin 30 de ani de la producerea ultimului model“, a declarat Cătălin Petrescu, proprietarul unui Renault Caravelle din 1965. Aceasta nu este singura maşină de epocă a lui Cătălin. Mai are în garaj trei. „Am cumpărat-o cu 4.000 de euro din Marea Britanie, la o licitaţie pe e-bay. Acum, valoarea ei de piaţă este de 10.000 de euro“, spune el cu mândrie. Robert Pârvu iubeşte maşinile vechi de mic. Vorbeşte cu multă pasiune despre Volkswagenul Kafer în care a investit foarte mulţi bani şi suflet. „Maşina este din 1964, dar i-am făcut unele modificări la comandă în Portugalia. Acum are două locuri, dar iniţial avea patru. Are 120 de cai putere şi consumă în jur de 9-10 litri în oraş. Modificările m-au costat cu totul 12.000 de euro. Totul este pe comandă, de la Porsche“, spune Robert. Şi el mai are trei maşini în garaj, dar cu Kafer-ul se mândreşte cel mai mult. A câştigat locul întâi la mai multe concursuri din ţară.
Silviu Preoteasa şi-a dorit zece ani un Volkswagen Karmann. Anul trecut şi l-a cumpărat cu 10.000 de euro. „Maşina este din 1971, are carburator dublu şi consumă cât o maşină normală. Are peste 80 de cai putere şi prinde 120 de kilometri pe oră“, îşi prezintă el bijuteria.
Expoziţia a fost deschisă timp de câteva ore, iar unele dintre maşinile de la Craiova vor face turul ţării, proprietarii lor sperând să se întâlnească şi cu alţi pasionaţi de automobile retro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII