9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Săriţi de la vot

Deţinuţii din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova şi bolnavii din Spitalele de Urgenţă şi „Filantropia“ nu au putut vota ieri deoarece nu li s-a pus la dispoziţie urna mobilă. Modificarea sistemului de vot i-a prins pe picior greşit pe preşedinţii secţiilor de votare, unde erau arondaţi aceştia.

Potrivit purtătorului de cuvânt al PMC Craiova, Daniel Barbu, cei 32 de deţinuţi cu drept de vot nu şi-au putut exercita dreptul constituţional.

„Le-am pus la dispoziţie deţinuţilor o cerere şi un plic. Cu respectiva cerere, familia fiecărui deţinut mergea la secţia de votare, unde îşi avea domiciliul, iar preşedintele secţiei deplasa urna mobilă la penitenciar. Până la ora 16.00, urna mobilă nu ajunsese la noi. Este posibil ca familiile să nu fi trimis cererea la secţiile de votare sau ca preşedinţii să nu fi deplasat urna“, a spus Barbu. Nici bolnavii din Spitalele de Urgenţă şi „Filantropia“ nu au putut vota. Şi în cazul lor, procedeul de cerere a urnei mobile a fost acelaşi. La Spitalul „Filantropia“ au votat doar bolnavii cronic care s-au putut deplasa la secţia unde au fost arondaţi conform domiciliului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS