14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCEZ dezgheaţă frigidere

CEZ dezgheaţă frigidere

Lucrările „programate“ ale furnizorului de energie la punctul de transformare de pe Calea Bucureşti se prelungesc în noapte, timp în care locuitorii stau şi 12 ore fără lumină. Ca şi când nu era de ajuns, întreruperea energiei continuă şi a doua zi.

Locatarii de pe Calea Bucureşti şi cei de pe strada A. I. Cuza au rămas aproape o zi-lumină fără lumină. Trecând peste jocul de cuvinte, aflăm că furnizorul de electricitate care activează pe zona Craiovei a întrerupt energia electrică la mai multe blocuri, timp de circa 12 ore. Timp suficient, spun locatarii, să se dezgheţe frigiderele, chiar şi lăzile frigorifice şi să se facă frig în casă (la cei care au centrale).

Oamenii au stat pe întuneric suficient să acumuleze nervi şi să se teamă pentru siguranţa electrocasnicelor şi electronicelor din proprietate.

„Toată ziua a fost întrerupt curentul. Am sunat la 931 şi mi s-a spus că erau întreruperi programate până la ora 14.00, dar că se vor prelungi până la 20.00. Dispecera mi-a zis să trag toate electrocasnicele din priză, pentru mai multă siguranţă. A venit curentul în jur de ora 21.00, dar s-a mai întrerupt şi azi-noapte şi azi de dimineaţă. Nu este posibil aşa ceva“, ne-a semnalat la redacţie A. Pârnău, locatar în blocul M 18 D, de pe strada A.I. Cuza. Alt cititor ne-a sesizat la redacţie. „Am stat 12 ore fără energie. Tot timpul sunt întreruperi din acestea. Ne-am săturat de CEZ. Nu mai ştim ce să facem. Avem şi noi copii mici. Cum să stăm pe întuneric până la 9 seara? E total neplăcut ce se petrece!“, a spus I. Artene, locatar în blocul M 16B de pe Calea Bucureşti. „Am centrală termică şi fără curent sunt ca şi mort. Nu am căldură, nu am apă caldă. CEZ îşi bate joc de noi cu aceste întreruperi“, a spus alt locuitor de pe Calea Bucureşti.

 

Întreruperi de noapte

 

Şi în alte cartiere ale Craiovei, cum ar fi George Enescu, energia se întrerupe aproape în fiecare noapte, timp de o oră sau o jumătate de oră. Dacă ziua clienţii CEZ se pot apăra de eventualele efecte şi îşi pot scoate electronicele şi centralele termice din priză, pe timpul nopţii, acest lucru nu este posibil, întreruperile de energie nefiind programate, nici anunţate de furnizorul de electricitate.

 

Răspunsul CEZ: lucrări complexe

 

Contactaţi de redactorii GdS, reprezentanţii CEZ Craiova au menţionat că întreruperile de energie electrică de pe străzile Calea Bucureşti şi A.I. Cuza s-au prelungit „din cauza complexităţii lucrării“.

„Întreruperea de ieri (joi – n.r.) a fost cauzată de o lucrare de modernizare a echipamentelor de la Punctul de Transformare 548, care alimentează Calea Bucureşti (…) Lucrările s-au finalizat, deci nu vor mai urma alte întreruperi cauzate de lucrări“, ne asigură cei de la CEZ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII