11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZiua Porţilor Deschise la AJOFM Dolj

Ziua Porţilor Deschise la AJOFM Dolj

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj a organizat ieri „Ziua porţilor deschise“. Angajatori, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă şi reprezentanţi ai societăţii civile au putut să cunoască modul în care îşi desfăşoară activitatea Agenţia, vizitând toate birourile. „Evenimentul a fost organizat la nivel naţional, în toate agenţiile din ţară“, a declarat Alina Ghercioiu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Dolj. Aceasta a precizat că evenimentul a avut drept scop consolidarea încrederii în AJOFM şi informarea cetăţenilor cu privire la diversitatea serviciilor oferite de Agenţie.

Anul acesta, este pentru prima oară când „Ziua porţilor deschise“ se organizează în altă perioadă a anului decât luna decembrie, când se sărbătoreşte „Ziua ANOFM“. Evenimentul de acum va fi urmat, luna viitoare, de Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi.

 

Situaţia şomerilor în evidenţă şi plată

 

Potrivit informaţiilor primite de la AJOFM Dolj, din datele statistice rezultă că la sfârşitul lunii iulie, în evidenţele de plată ale agenţiei erau 3.057 de şomeri. La aceştia s-au adaugat peste 15.000 de persoane care nu beneficiază de drepturi băneşti. Dintre cele 18.223 de persoane aflate în evidenţele AJOFM Dolj, aproximativ 9.600 (adică 52%) sunt din Craiova. Cei mai puţin şomeri din judeţ sunt la Bechet (517) şi la Filiaşi (623).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU