17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânii din Italia cer modificarea legii votului uninominal

Românii din Italia cer modificarea legii votului uninominal

Românii din Italia vor să voteze! Ei sunt sunt nemulţumiţi de legea votului uninominal care nu le permite românilor aflaţi în străinătate să îşi exercite dreptul la vot. Tocmai de aceea, Asociaţia Românilor din Italia a decis să înceapă o campanie de strângere de semnături pentru modificarea legii votului uninominal.

Românii care locuiesc în Peninsulă spun că noua lege le permite să voteze numai celor cu domiciliul în străinătate, aflaţi pe listele electorale. De aceea ei cer ca în lege să se menţioneze explicit şi posibilitatea de vot prin corespondenţă pentru toţi românii rezidenţi în străinătate. De altfel, românii din Italia au discutat acest subiect şi cu preşedintele Traian Băsescu în timpul vizitei acestuia la Roma.

Românii din Italia vor încerca să strângă suficiente semnături – minimum 100.000, potrivit Constituţiei – pentru a modifica legea votului uninominal, recent votată de Parlament. Ei speră ca în sprijinul acestei iniţiative să vină ONG-urile dar şi asociaţii ale românilor din străinătate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS