19.4 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateHunedoara: SMURD cu numărul 8

Hunedoara: SMURD cu numărul 8

Un nou modul SMURD a devenit operaţional la 1 august, la Simeria, fiind al optulea modul de acest tip înfiinţat în judeţul Hunedoara. Echipa de la Simeria este formată din11 membrii care vor lucra pe trei schimburi.
Prima zonă de grad 0 ce va fi deservită de modulul SMURD Simeria este Drumul Naţional 7, unul tronsoanele cele mai afectate de trafic şi, implicit, de evenimente nedorite de circulaţie. Potrivit preşedintelui Salvital, Petru Mărginean, “cei 11 componenţi ai echipajului simerian sunt pregătiţi să intervină în orice situaţie, chiar dacă noi, toţi, ne dorim ca ei să “şomeze” cât mai mult”.
Utilitatea unui astfel de echipaj o spun cele peste 1400 de intervenţii pe care Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a avut-o numai în acest an.
Echipajul SMURD Simeria are în dotare o ambulanţă primită de la Ministerul Sănătăţii şi care este echipată cu tehnica necesară intervenţiei în caz de urgenţă. Echipajul va deservi tronsonul DN7 între Simeria şi Orăştie, precum şi comunele din jurul oraşului Simeria.”Următorul modul SMURD va fi inaugurat la Orăştie. Înfiinţarea lui acolo era necesară însă am avut probleme din acest punct de vedere cu primarul localităţii unde am găsit greu înţelegere”, declară dr. Ioan Demeter, membru în Consiliul director al Asociaţiei Salvital Hunedoara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS