19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOltenia, codaşă la strategii de dezvoltare

Oltenia, codaşă la strategii de dezvoltare

Şeful Departamentului pentru Dialog Social, aflat în structura Cancelariei Primului-Ministru, Virgil Popescu, a declarat că banii de la UE nu vor veni sau vor întârzia în cazul în care comunităţile locale nu vor demara strategiile de dezvoltare locală şi durabilă.

„Rolul patronatelor şi ale sindicatelor în absorbţia fondurilor europene este foarte important şi crucial. Fără o legătură strânsă între autorităţile locale, patronate şi sindicate, proiectele pentru atragerea fondurilor Uniunii nu se vor bucura de succesul cuvenit, şi astfel unele regiuni ale ţării vor mai avea de aşteptat sprijinul pentru dezvoltarea economică, socială şi durabilă“, a declarat Popescu. Acesta a precizat că stadiul de realizare a strategiilor este la faza incipientă.

„Din păcate, sunt zone din sud-vestul şi sud-estul ţării, unde nu s-au realizat cam deloc strategii de dezvoltare locală şi asta pentru că oamenii nu deţin destule informaţii despre absorbţia fondurilor europene, ce trebuie mai exact să facă pentru a beneficia de banii UE. Nu zic că sunt mai dezvoltate celelalte zone ale ţării din acest punct de vedere, dar partea de Sud-Vest şi Sud-Est a României stă cel mai rău la acest capitol“, a subliniat Virgil Daniel Popescu.

Cristina Chicoş

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS