13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJurnalişti ameninţaţi cu moartea

Jurnalişti ameninţaţi cu moartea

Supărat că a fost filmat în stare de ebrietate, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Marius Bălu, îi ameninţă cu moartea pe cei care l-au surprins în postura compromiţătoare. Un prieten al preşedintelui i-a ameninţat pe jurnalişti şi pe familiile acestora, fiind la un pas să folosească forţa pentru a-i intimida.

Corespondenţii a două posturi de televiziune, Cristian Deliu şi Alin Ghiciulescu, precum şi familiile lor, au fost ameninţaţi cu moartea de un fost puşcăriaş, candidat al PD-L la funcţia de primar al comunei Şimian.

Cel de-al doilea este şi corespondentul GdS în Mehedinţi. Mama acestuia susţine că ieri dimineaţă, la magazinul în care lucrează, a fost abordată de Constantin Hărcău care, cu un corp dur în mână, a ameninţat-o atât pe ea, cât şi pe fiul ei.

„M-a ameninţat şi pe mine, dar a spus că unde îl va prinde pe Alin îl omoară. Ameninţa şi încerca să mă convingă să-i spun fiului meu să nu mai scrie de rău de el şi de prietenul său Marius Bălu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi. A mai spus că, dacă vreau să aflu cum îl va omorî pe Alin, să iau exemplul ziaristului de la Băile Herculane, Costin Bădoiu, care a murit acum trei luni în condiţii suspecte, neelucidate nici până acum de poliţie“, a povestit Constanţa Frăţilă.

Martoră la incident a fost o vecină a magazinului unde lucrează mama ziaristului.

„A intrat ca un nebun peste vânzătoare şi i-a spus că o va omorî şi pe ea şi că va trece cu maşina peste fiul ei. Era foarte nervos şi avea ceva în mână“, a spus martora incidentului.

Aceleaşi ameninţări cu moartea le-a primit şi corespondentul Prima TV, Cristian Deliu. „Hărcău mi-a spus în faţă că mă omoară şi pe mine, şi pe Alin. Am primit şi un telefon anonim, în care o voce spunea că are 10.000 de euro pentru o ureche de-a corespondentului Alin Ghiciulescu“, a declarat Cristian Deliu.

Cei doi ziarişti au realizat în ultima perioadă mai multe reportaje critice la adresa unor reprezentanţi ai PD-L. Protagonişti au fost primarul municipiului, Constantin Gherghe, şi preşedintele CJ, Marius Bălu. Acesta a fost surprins de jurnalişti în timp ce pleca pe patru cărări din localul unde avusese loc un chef între mai multi lideri pedelişti.

În ciuda insistenţelor, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Marius Bălu, nu a răspuns la telefon şi nici nu a fost găsit la birou, pentru a-şi exprima punctul de vedere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

26 COMENTARII