9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDascălii din Dăbuleni, în prag de grevă

Dascălii din Dăbuleni, în prag de grevă

Peste 150 de dascăli din oraşul Dăbuleni ameninţă că vor intra de luni în grevă generală, pentru că primăria nu a alocat bani pentru salarii în această lună. Nici nu şi-a început bine Nicolae Drăgoi noul mandat de primar, că a şi dat naştere la câteva conflicte. Trei unităţi de învăţământ din localitate, Grupul Şcolar Agricol, Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu“ şi Şcoala Generală nr. 4 nu au primit bani de salarii.

„Am strâns semnături pentru declanşarea grevei generale după ce cadrele didactice din cele trei unităţi de învăţământ nu au primit salariile. Celorlalte şcoli
le-au fost alocaţi bani, dar aici primarul a motivat că nu a fost votat de profesori. Luni vom intra în grevă“, a explicat Constantin Rada, preşedintele Uniunii Sindicatelor Independente din Învăţământ Dolj. Şi primarul Nicolae Drăgoi recunoaşte că unul dintre motivele pentru care i-a pedepsit pe dascăli este politica.

„Să nu mai facă politică în şcoală! Au pus conduceri incompetente şi nu fac nimic. Unora
le-am dat, altora nu, pentru că nu am văzut statele de plată şi mi se pare că vor prea mulţi bani. Şi-or fi mărit salariile. Trebuie să văd ce bani le dau şi să nu mă ameninţe ei pe mine cu greva. Să facă ei ce grevă vor, pentru că oricum carte nu fac“, a spus primarul Nicolae Drăgoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII