9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCupa României - Avancronica finalei CFR Cluj-Unirea Urziceni

Cupa României – Avancronica finalei CFR Cluj-Unirea Urziceni

Campioana CFR Cluj va întâlni, sâmbătă, Unirea Urziceni, în finala Cupei României care va avea loc la Piatra Neamţ, fază a competiţiei pe care ambele echipe o vor disputa pentru prima dată în istorie.
CFR Cluj a ajuns în finală după ce a eliminat pe FC Săcele (16-imi, scor 3-0), Jiul Petroşani (optimi, 1-0), FC Braşov (sferturi, scor 1-0, după prelungiri) şi Dacia Mioveni (semifinale, scor 3-0), fără să primească vreun gol, în timp ce formaţia ialomiţeană s-a calificat în ultimul act al competiţiei după ce a eliminat grupările FC Baia Mare (16-imi, scor 4-1), Steaua Bucureşti (optimi, scor 2-0) Rapid Bucureşti (sferturi, 1-0) şi Gloria Buzău (semifinale, scor 1-0).
Ultima finală de Cupa României care s-a disputat între două formaţii din provincie s-a înregistrat pe 30.04.1994, când Gloria Bistriţa a câştigat cu 1-0 întâlnirea cu Universitatea Craiova, disputată pe stadionul din Regie, din Bucureşti, în faţa a 7.000 de spectatori.
Indiferent de rezultatul final al acestui joc, trofeul va ajunge la o echipă din afara Bucureştiului după 13 ani, ultimul succes al unei grupări din provincie fiind consemnat pe 21.06.1995, când Petrolul a învins Rapidul, în finală, scor 5-3, după executarea loviturilor de pedeapsă.
În lotul Unirii Urziceni se află un fost jucător al grupării clujene. Este vorba de fundaşul Laszlo Balint, cel care a îmbrăcat în 13 partide tricoul lui CFR, în sezonul 2005/2006.
Antrenorul formaţiei clujene, Ioan Andone, ar putea cuceri cel de-a patra Cupă a României din carieră, după cele obţinute cu Dinamo în 2003, 2004 şi 2005. De partea cealaltă, Dan Petrescu se află în faţa celei mai mari performanţe din carieră.
CFR Cluj se află în faţa celui de-al doilea trofeu cucerit din istorie, după ce miercuri a reuşit să câştige titlul de campioană pentru prima oară de la înfiinţarea clubului (1907).
Finala Cupei României dintre CFR Cluj şi Unirea Urziceni se va disputa sâmbătă, de la ora 20:45, pe stadionul Ceahlăul din Piatra Neamţ, şi va fi transmisă de Antena 1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU