11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIsrael: Opt persoane ucise într-o şcoală din Ierusalim

Israel: Opt persoane ucise într-o şcoală din Ierusalim

Cel puţin opt persoane şi-au pierdut viaţa şi alte zece au fost rănite ieri în Ierusalim, după ce un palestinian a deschis focul într-o şcoală religioasă evreiască, informează site-ul iht.com. Acesta este cel mai violent atac petrecut în Israel în ultimii doi ani. "A fost un adevărat masacru", a declarat Yehuda Meshi-Zahav, şeful serviciilor de urgenţă, sosit la seminarul Merkaz Harav, unul dintre cele mai importante centre evreieşti de învăţământ din Ierusalim. Deşi iniţial se crezuse că au fost doi atacatori, poliţia a anunţat că autorul sângerosului atac a fost un bărbat înarmat care a fost ucis de un ofiţer al armatei israeliene care locuieşte în apropierea şcolii şi a sosit imediat la locul faptei după ce a auzit focuri de armă. Potrivit declaraţiilor martorilor, atacatorul a intrat în seminar şi a tras cu o armă automată asupra elevilor aflaţi în bibliotecă.
Nici o organizaţie nu a revendicat acest atac, însă atentatul a fost "sărbători" în Fâşia Gaza, unde nu de mult, 120 de palestinieni, dintre care jumătate civili, şi-au pierdut viaţa în urma unei ofensive a Israelului.
Acesta este cel mai grav atentat petrecut în Ierusalim din anul 2004 şi cel mai sângeros din Israel din aprilie, 2006, când 11 persoane şi-au pierdut viaţa la Tel Aviv în urma unui atac cu bombă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU