9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCompaniile îşi înregistrează brandurile în Ungaria

Companiile îşi înregistrează brandurile în Ungaria

General managerul grupului Holdman de companii furnizoare de soluţii pentru curăţenie şi igienă, Răzvan Nichita, a declarat vineri că în România înregistrarea unei mărci poate dura mai mult de un an şi jumătate, fapt ce îi determină pe oamenii de afaceri să apeleze la alte ţări. „Faptul că la noi înregistrarea unei mărci durează în unele cazuri mai mult de un an şi jumătate blochează compania, îi afectează afacerea şi determină firmele să-şi înregistreze produsul în alte ţări unde birocraţia este mai puţin stufoasă. În timp ce noi avem produsul pregătit, concurenţa intră pe piaţă, iar noi aşteptăm decizia Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM)“, a specificat reprezentantul Holdman în cadrul unei conferinţe organizate de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Grupul Holdman a depus două cereri de înregistrare a mărcilor, Holdhand şi Holdfloor, pe 18 iulie anul trecut, şi a primit admiterea înregistrării lor pe 29 martie, respectiv 8 iunie 2007, însă certificatele nu au fost emise nici până în prezent.

„Aceasta este una dintre cauzele care generează o balanţă de plăţi deficitară. Ca să reducem acest deficit trebuie să exportăm şi să reducem importul, iar una dintre soluţii ar fi reducerea termenelor de înregistrare a mărcii. Dacă un proces de înregistrare durează doi-trei ani, după această perioadă produsele sunt uzate moral, iar întreprinzătorii suferă pierderi. Am ajuns să mergem să ne înregistrăm brandurile în Ungaria, unde perioada de înregistrare este de şase luni“, a declarat preşedintele CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS