11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlgerian suspectat de terorism, arestat în România

Algerian suspectat de terorism, arestat în România

Un algerian suspectat de terorism a fost arestat în România. Se presupune că bărbatul are legături cu reţeaua Al-Qaida. El fost reţinut în urmă cu o zi de ofiţerii SRI. Informaţia apare în cotidianul Italian Il Secolo XIX, jurnaliştii căruia au dezvăluit şi în urmă cu două săptămâni existenţa acestei grupări în România.
Reprezentanţii SRI confirmă informaţiile apărute în cotidianul italian şi susţin că l-au ridicat pe algerian dintr-o locuinţă a sa din Bucureşti şi că l-au prezentat Judecătoriei din Galaţi. Această acţiune vine în urma demersurilor autorităţilor italiene care au emis un mandat de arestare european pe numele acestuia.
În urmă cu două săptămâni, Serviciul Român de Informaţii emitea un comunicat ca răspuns la cele apărute în ziarul italian conform căruia mai multe persoane au fost expulzate în Italia, în anul 2004 în urma suspiciunilor conform cărora ar desfăşura activităţi teroriste. Astăzi, ei au declarat că era vorba de două persoane din acel grup şi că algerianul, al treilea suspect, a rămas în ţară, dar era filat atent de autorităţi.
Kamel Abbachi se presupune că ar fi fost liderul Europei de Est a unei celule ce recruta persoane care doreau să devină kamikaze în Afganistan şi Irak.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS