19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrefectul Dumitru i-a luat pământul lui Mititelu

Prefectul Dumitru i-a luat pământul lui Mititelu

În şedinţa Comisiei judeţene de fond funciar s-a adoptat ieri o hotărâre prin care 98,73 ha teren de la Staţiunea de cercetare şi producţie pomicolă Cernele au fost atribuite comisiei locale din Işalniţa. Cu 23,5 ha din acestea s-au împroprietărit cu ani în urmă firmele sau apropiaţii lui Adrian Mititelu.

La iniţiativa prefectului Silviu Dumitru, Comisia judeţeană de fond funciar Dolj a adoptat ieri o hotărâre prin care cererile proprietarilor din Işalniţa de reconstituire a dreptului de proprietate pe vechile amplasamente a fost adoptată cu opt voturi pentru şi două abţineri. Conform hotărârii, s-au pus la dispoziţia comisiei locale comunale 98,73 ha teren în punctele Nisipuri, Atârnaţi şi Troaca. Amplasamentul se suprapune cu cel ocupat cu ani în urmă de societatea Aagirom, controlată de Adrian Mititelu, care intrase în posesia a 23,5 ha printr-un act sub semnătură privată recunoscut ca autentic de o instanţă de judecată.

Subprefectul Ciobotea s-a trezit vorbind!

Aşa cum spuneam şi cu alte ocazii, terenul a fost vândut de mai multe ori diverselor persoane. Pentru că supermarketul PIC este deja construit în perimetrul celor 98,73 ha atribuite comisiei de la Işalniţa, localnicii nu au mai cerut şi terenul de sub investiţie, mulţumindu-se cu cel rămas, adică aproape 93 de ha. Deşi nu a fost prezent la lucrările şedinţei de fond funciar, Mititelu părea că şi-a lăsat apărător în persoana subprefectului Ionel Ciobotea. Acesta s-a străduit cât a putut ca hotărârea judecătorească prin care Mititelu a intrat în posesia terenului aflat în proprietatea publică a statului să rămână intangibilă. Întrebat dacă ştie de existenţa acelei hotărâri pentru care milita să nu fie încălcată, Ciobotea a recunoscut că nu ştie, aşa că în final n-a mai putut să facă nimic decât să se abţină de la vot.

Curând va începe circul

Dacă demersul Comisiei judeţene va fi dus până la capăt şi locuitorii din Işalniţa vor obţine şi titluri de proprietate pe terenurile pe care le-a vândut omul de afaceri Mititelu, la poarta lui se vor strânge mulţi oameni care vor plânge după bani. Prefectul Dumitru a subliniat că niciodată Comisia judeţeană nu a fost notificată cu privire la existenţa unei hotărâri judecătoreşti pentru terenurile de la staţiune .„În istoria României punerile în posesie şi reconstituirile de proprietăţi pe legile fondului funciar sunt făcute de alte organe decât cele judecătoreşti. O instanţă poate cel mult să recunoască dreptul de proprietate, dar nu poate să indice şi locul unde să fii pus în posesie“, a spus Dumitru. Comisia de aplicare a legilor fondului funciar a dat la Işalniţa un teren care oficial se află în proprietatea publică a statului şi administrarea Staţiunii de cercetare, dezvoltare pomicolă Cernele. Conform legii, ADS va preda la Işalniţa amplasamentul aprobat de comisia judeţeană, pe bază de protocol. De-abia de aici încolo va începe circul, dacă avem în vedere că la mijloc este vorba de zeci de milioane de euro, valoarea de piaţă a acestor terenuri!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII