19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAutocar cu turişti polonezi răsturnat în Franţa

Autocar cu turişti polonezi răsturnat în Franţa

Cel puţin trei persoane au murit şi alte 23 au fost rănite după ce un autocar cu turişti polonezi s-a răsturnat astăzi pe autostrada A16, în nordul Franţei, în apropierea graniţei cu Belgia, au informat pompierii, potrivit NewsIn. Printre cei 23 de răniţi se află şi adolescenţi. Şase persoane sunt grav rănite, potrivit autorităţilor locale.
Patruzeci şi şapte de persoane, inclusiv şoferul, se aflau în autocarul înmatriculat în Polonia. Autocarul, care venea din Belgia, s-a răsturnat, în jurul orei locale 6.00 (07.00 ora României), pe o arteră de acces spre un loc de popas de pe autostradă, la zece kilometri de Dunkerque. A fost singurul vehicul implicat în accident.
"Autocarul se îndrepta spre locul de popas. A ratat ieşirea de pe autostradă şi a căzut în şanţul din afara carosabilului", a precizat un responsabil al autorităţilor locale. Accidentul s-a petrecut în condiţii de ploaie.
"Circumstanţele exacte ale accidentului nu sunt cunoscute încă, dar era o furtună violentă cu ploi puternice. Şoferul nu a apreciat distanţa şi a intrat cu viteză un pic prea mare pe bretea", a explicat colonelul Philippe Vanberselaert, directorul pompierilor din zonă.
Alcoolul nu este una dintre cauze, potrivit autorităţilor locale. Eugeniusz Kowalski, de la consulatul Poloniei din Lille, care a vorbit cu şoferul, a afirmat că, "din cauza ploii puternice, el credea că se află încă pe autostradă", deşi intrase deja pe breteaua care ducea spre popas.
Autocarul aparţinea societăţii Polonia Transport, care asigură curse de linie, de cinci ori pe săptămână, între Zamosc şi Londra. "Este vorba, în special, de oameni care lucrează sau urmează să lucreze în Marea Britanie", a explicat Paszt.
Ministrul francez al transporturilor, Jean-Louis Borloo le-a cerut şoferilor "o vigilenţă mai mare" după acest accident şi le-a adresat "sincere condoleanţe familiilor îndoliate".
Autorităţile au demarat "planul roşu", care permite mobilizarea a importante mijloace de intervenţie.
Luna trecută, un autocar care transporta 50 de pelerini polonezi a căzut într-o prăpastie pe o porţiune de drum periculoasă, în Alpi, accidentul soldându-se cu 26 de morţi şi 24 de răniţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS