9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞtirile online vor deveni mai importante decât ştirile TV

Ştirile online vor deveni mai importante decât ştirile TV

Ştirile online vor înlocui ştirile de televiziune, în cel mult cinci ani, ca sursă principală de informare, potrivit unui studiu prezentat astăzi în cadrul Congresului Mondial al Ziarelor şi a Forumului Mondial al Editorilor, desfăşurat la Cape Town, informează NewsIn.
Studiul, realizat de firmele Harris Interactive şi Innovation International Media Consulting Group, spune că încrederea în ziare ca principală sursă de informare va depăşi 50%. Cea mai mică rată de încredere va fi înregistrată în Marea Britanie, cu 50%, iar cea mai ridicată rată va fi în Germania, cu 67%.
Ziarele tipărite vor rămâne o sursă vitală de informare şi în viitor, putând deveni dominante dacă vor putea integra cu succes şi componenta online, mai arată studiul. "Deşi tirajul ziarelor tipărite va scădea, publisherii trebuie să vadă o oportunitate în extinderea brandurilor ziarelor pe internet", a declarat consultantul firmei Harris Interactive, Douglas S. Griffen.
Studiul a fost realizat pe un eşantion de 8.749 de persoane adulte din şapte ţări, SUA, Marea Britanie, Franţa, Italia, Spania, Germania şi Australia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS