19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrafic feroviar blocat cu dale de beton

Trafic feroviar blocat cu dale de beton

Circulaţia feroviară între Turnu şi Lotru a fost întreruptă pentru câteva zeci de minute, după ce un individ a pus mai multe dale de beton pe linia ferată.

Incidentul s-a petrecut joi, în jurul orei 14.30, când lucrătorii Biroului de Poliţie Transporturi Feroviare au fost sesizaţi de mecanicii de pe o locomotivă despre faptul că între staţiile CFR Turnu şi Lotru au fost puse obstacole pe linia ferată. „S-a constituit o echipă operativă care împreună cu lucrătorii de la Poliţia oraşului Călimăneşti s-au deplasat la faţa locului, identificând la kilometrul 318 mai multe dale de beton aşezate pe linia ferată. Acestea au fost îndepărtate, după care s-a plecat în căutarea făptaşului. După mai multe cercetări, în zonă a fost identificat Aurel S., de 35 de ani, din Călimăneşti, cercetările pentru soluţionarea situaţiei fiind continuate”, a declarat comisarul Vasile Florica, şeful Poliţiei TF Vâlcea.
 
Urmăriţi general, prinşi în tren

De asemenea, în aceeaşi zi, cu ocazia unor acţiuni efectuate de efective ale Poliţiei Transporturi din Râmnicu Vâlcea, pe trenurile de călători au fost depistaţi doi urmăriţi general. Primul care a căzut în plasa poliţiştilor a fost Cristian G., de 24 de ani, din comuna Plopii Slăviteşti, judeţul Teleorman, care era dat în urmărire generală de IPJ Teleorman, pentru sustragere de bunuri, fiind condamnat la trei ani de închisoare pentru furt calificat. Celălalt, Dumitru C., de 37 de ani, din Piatra Olt, judeţul Olt, se sustrăgea executării pedepsei de trei ani de închisoare, în baza mandatului de executare a pedepsei emis de Judecătoria Brezoi. Ambii se află în prezent în arestul IPJ Vâlcea.

Blatişti depistaţi de poliţiştii TF

În urma acţiunilor efectuate în perioada 24 – 31 mai de lucrătorii TF Vâlcea, pentru menţinerea climatului de siguranţă publică în staţiile CFR, în trenurile de călători şi pentru combaterea fenomenului de călătorie frauduloasă pe raza judeţului, din 157 de persoane legitimate, 140 de călători mergeau fără bilet, 29 dintre aceştia fiind conduşi la sediul poliţiei pentru cercetări. Valoarea totală a amenzilor se ridică la suma de 911 lei, iar cea a taxelor şi suprataxelor, la 611 lei. De asemenea, un bolnav cu afecţiuni psihice, în vârstă de 29 de ani din Berislăveşti a fost depistat de lucrătorii Poliţiei TF în staţia CFR Călimăneşti. Poliţiştii, în urma cercetărilor efectuate, au descoperit faptul că acesta fugise de la Spitalul Judeţean nr. 2 din Râmnicu Vâlcea. Minorii Victor I., de zece ani, şi Solomon C., de 15 ani, din Călimăneşti, au fost depistaţi de poliţiştii TF în timp ce încercau să ajungă, fără a avea bilet, în Râmnicu Vâlcea, pentru a cerşi. Minorii au fost înapoiaţi părinţilor.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS